Foto: Aija Geida

Kartupeļu pankūkas ar auzu pārslām 0

Sastāvdaļas
• 500 g rīvētu kartupeļu
• 50 g auzu pārslu
• 110 g skābā krējuma
• ½ tējkarotes sāls
• ¼ tējkarotes cepamā pulvera

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu 142
Lasīt citas ziņas

Kartupeļus sarīvē uz smalkas rīves. Ja tie ir ļoti ūdeņaini, lieko sulu nolej. Iegūto masu samaisa ar auzu pārslām, pievieno krējumu, sāli un cepamo pulveri. Atstāj uz 20 minūtēm, lai auzu pārslas uzbriest. Sakarsētā eļļā uz pannas ar karoti liek pankūkas. Cep zeltaini brūnas.

Pasniedz ar krējumu vai jogurta un diļļu mērcīti. Pankūkas labi sader ar brūkleņu vai dzērveņu ievārījumu. Lai būtu pikantāka garša, pankūkas var salikt pa vienai uz šķīvja un pārliet ar saceptu speķi un sīpoliem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Auzu pārslas kartupeļu pankūkām dod jauku akcentiņu – tās ir kraukšķīgas no ārpuses un vidū patīkami tumīgas.

PADOMS! Kartupeļu pankūkas pēc izcepšanas nedrīkst likt citu virs citas, jo tad tās saplok un zaudē kraukšķīgumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.