Foto: Shutterstock

“Slinkie” plācenīši ar vistas gaļu, sieru un lociņiem 1

Šie vistas plācenīši, pankūciņas vai mini kotletītes – var lietot tādu apzīmējumu kāds jums tīk vislabāk, ir viens no iecienītākajiem mūsmājās kopš recepti publicēja kāds pavārs soctīklā “Instagram”. Lai arī smaidot viņš teica, ka šī recepte vislabāk patiks “slinkajām saimniecēm”, mūsu ģimenē tā tagad ir viena no iecienītākajām!

Reklāma
Reklāma

Noteikti pamēģiniet!

Kokteilis
6 lietas, ko nedrīkst aizdot citiem, lai nezaudētu savu laimi un veiksmi
Kokteilis
“Kad Sīrija kritīs…” Aklā gaišreģe Vanga pareģojusi nemierus Sīrijā, taču pravietojuma turpinājums ir vēl biedējošāks… 7
“Par ko mēs maksājam nodokļus?” Vīrietis paliek “uz gultas”, jo ģimenei nav iespējas samaksāt par NMPD izsaukumu
Lasīt citas ziņas

“Slinkie” plācenīši ar vistas gaļu, sieru un lociņiem

Sastāvdaļas:

• Malta vistas gala – 250 grami
• Cietais siers – 100 grami
• Kefīrs – 0,5 litri
• Ola – 1 gab.
• Lociņi – 1 buntīte
• Kviešu milti – 100 grami
• Soda – 0,5 tējkarote
• Sojas mērce – 1 ēdamkarote
• Ingvers – 5 grami
• Saulespuķu eļļa – pēc garšas
• Sāls – pēc garšas
• Malti melnie pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Uz rupjās rīves sarīvējiet sieru, sasmalciniet lociņus.

2. Traukā iesitiet vienu olu, pievienojiet sāli, piparus un zaļos lociņus. Visu kārtīgi sajauciet.

3. Pēc tam pievienojiet tajā pašā traukā cieto sieru, malto vistas gaļu, miltus un sodu. Atkal visu kārtīgi sajauciet.

4. Uz smalkās rīves sarīvējiet ingveru un pievienojiet traukā, klāt visam pārējam.

5. Visbeidzot tajā pašā traukā pielejiet kefīru un sojas mērci. Kārtīgi, nesteidzoties samaisiet visas sastāvdaļas, lai masa būtu viendabīga.

6. Uz pannas uzkarsējiet eļļu. Ar ēdamkaroti lieciet masu uz karstas pannas un cepiet.

7. Cepiet uz vidēji karstas uguns apmēram 2-3 minūtes no katras puses.

8. Kad plācenīši gatavi, noņemiet tos no pannas un lieciet uz papīra dvieļa – lai liekie tauki notek.

Visgaršīgāk šos plācenīšus ir baudīt kopā ar skābo krējumu un salātiem. Ja vēlaties pikantāku garšu – varat sajaukt krējumu uz pusi ar majonēzi.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.