Foto – Bonappetit.lv

Kartupeļu-puravu krēmzupa ar krējuma saldējumu 0

Pagatavošana

1. Pagatavot krējuma saldējumu. Timiāna lapiņas noplūkāt no zariņiem un sajaukt ar krējumu. Pievienot mārrutkus un pēc garšas sāli. Krējumu pārliet plastikāta trauciņā un novietot saldētavā uz 2-3 st, ik pa brīdim apmaisot. Saldējumu var pagatavot arī saldējuma mašīnā – tas būs atrāk un vieglāk.
2. Puravus sagriezt gredzenos – izmantojam gan balto, gan zaļo daļu. Kartupeļus nomizot un sagriezt smalkāk. Ķiplokus smalki sakapāt. Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu un apcept ķiplokus un puravus. Pievienot kartupeļus, pārliet ar buljonu un vārīt, kamēr kartupeļi ir mīksti.
3. Gatavu zupu sablendēt, pieliet saldo krējumu, pārliet atpakaļ katlā un uzkarsēt.
4. Zupas šķivjos liek saldējumu un pārlej ar krēmzupu. Pasniedz uzreiz.

“Viņa bija tik pārgurusi, ka, iespējams…” Savu versiju par traģēdiju Daugavā izteikusi Ilonas kolēģe Marina 1
Viedoklis
Krista Draveniece: Ne vīrs, ne Cipule jāzākā par traģisko notikumu Daugavā, patiesībā vainīgs kas pavisam cits 97
Kokteilis
5 frāzes, ko sievietei labāk neteikt, ja nevēlies viņu aizkaitināt
Lasīt citas ziņas

Recepti piedāvā

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.