Foto – Valts Kleins

– Vai nav tā, ka apsēžaties zālē un sākat uzskaitīt – krēsli slikti, gaisma vāja… vajadzēs naudu. 0


– Laikam neesmu tik pretencioza pēc savas būtības, bet saimniecība ir liela un vajadzību daudz.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem pieciem gadiem, tevī slēpjas potenciāls kļūt par ģēniju
Kokteilis
Juris Žagars atklāj vīrieša lietošanas instrukciju: “Nevajag visu laiku psihot kā trakam ezim!” 20
“Latvijā ir akūta odu krīze” – kamēr cilvēki šausminās par odu “mākoņiem”, tikmēr entomologs uzsver, ka nekas pārdabisks nenotiek
Lasīt citas ziņas

– Kādā intervijā Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs Dž. Dž. Džilindžers žēlojās, ka nevarot jauno kultūras ministri sagaidīt ciemos, bet viņam esot tik daudz ko teikt.

– Par aktieriem skaidrs, viņu galvenais jautājums ir alga. Šajā budžeta gadā aktieru vidējais atalgojums tika palielināts līdz 835,36 eiro. Taču jāpatur prātā, ka atalgojuma politiku veido pati teātra vadība. Tāpat par veiksmīgām vai neveiksmīgām izrādēm – ministrija nav tiesīga ietekmēt saturu kultūras ietādēs.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Taču ministrija var painteresēties, cik veiksmīgi nauda izlietota.

– Mēs to darām, apmeklējot izrādes un katru gadu veicot teātru un to vadības darba izvērtējumu. Satikšanās ar teātriem notiek arī caur “Spēlmaņu nakts”, Krodera balvas pasākumiem.

– Svētku reizēs par problēmām parasti nerunā.

– Ziniet, man pat uz ielas cilvēki nāk klāt un stāsta savu sāpi. Vakar, piemēram, vaicāja, cik tālu esam ar mediju politiku.

– Un ko jūs teicāt?

– Politiskajām partijām prezentējam dokumentu ar mediju pamatnostādnēm. Lielākās diskusijas notiek par sabiedriskā medija iziešanu no reklāmas tirgus, otrs karstais jautājums – skaidri jānošķir, kas ir pašvaldības informatīvais izdevums un kas – brīva prese. Vēlamies panākt, lai pašvaldību infolapas atsakās no komercreklāmas un ļauj neatkarīgajiem medijiem pašvaldībās pelnīt.

Valdībā jau apstiprināts informācijas telpas drošības pasākumu stiprināšanas plāns, kura viens no pamatuzstādījumiem ir stiprināt NEPLP monitoringa kapacitāti. Pirmais rezultāts ir RTR kanāla aizvēršana.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.