Foto – Shutterstock

Pārmetumi nevietā 7


Rolands Paņko gan uzskata, ka šie pārmetumi ir nevietā. “Taisni otrādi – triju darba pienākumu ziņā līdzīgu valsts iestāžu apvienošana vienā ietaupīs valsts naudu. Līdz šim trijās apvienotajās valsts iestādēs valdēs sēdēja astoņi valdes locekļi, pašlaik apvienotajā valdē viņu būs tikai trīs. Pieļauju, ka daži ļaudis tagad nav apmierināti ar agrāko vietu zaudēšanu valdēs, tāpēc arī apšauba jaunā uzņēmuma izveidošanas lietderību,” viņš skaidro.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Lasīt citas ziņas

Viņaprāt, vienotā institūcija ļaus valstij sekmīgāk atbalstīt uzņēmējdarbību. Valsts atbalsts – aizdevumi, riska kapitāls, garantijas –, kas agrāk bija meklējams trijās vietās, turpmāk būs pieejams vienā, maksimāli tuvu klientam. Sadarbība ar klientiem notiks līdzšinējā kārtībā, izmantojot arī “Altum” izveidoto klientu apkalpošanas reģionālo tīklu, kurā varēs saņemt informāciju par pakalpojumiem un valsts atbalsta programmām, kuras līdz šim apkalpoja “Altum”, LGA un LAF. Tāpat nevietā esot arī pārmetumi par piekabināto “Altum”. 7. aprīlī šim nosaukumam piekrita valdība, apstiprinot valsts akciju sabiedrības statūtus.

Viedoklis

Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone: “Apvienotās finanšu institūcijas izveides ideju vērtējam atzinīgi, jo tā paredz vienādas prasības lielākam skaitam finanšu aizņēmēju. Par šādas institūcijas izveidi vienošanās starp ministrijām bija panākta jau sen, tādēļ uzteicami, ka šī iecere beidzot tiek īstenota. Institūciju paredzēts veidot pēc vienas pieturas aģentūras principa, kas atvieglotu dažādu procedūru veikšanu. Kā institūcija darbosies praksē un kā palīdzēs veicināt uzņēmējdarbību Latvijā, to gan redzēsim ilgākā laika nogrieznī, pašlaik par to ir pāragri spriest.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.