Augļu kokteilis un biezpiena kārbiņa – Rīgas Valda Zālīša sākumskolā skolēni nekurnot izvēlas veselīgus našķus.
Augļu kokteilis un biezpiena kārbiņa – Rīgas Valda Zālīša sākumskolā skolēni nekurnot izvēlas veselīgus našķus.
Foto – Karīna Miezāja

Jaudas maz 7


Vai, atklājot “aizliegtus produktus” skolu kafejnīcās un ēdnīcās, PVD inspektors tos konfiscē? “Inspektors izvērtē situāciju. Ja tas ir produkts, kas nepieciešams ēdiena pagatavošanai un alternatīvas tajā brīdī nav rodamas, tad tikai brīdina par neatbilstību, bet to virtuvē tomēr atstāj. Savukārt, ja kafejnīcā atklāj, piemēram, ledenes, tad, protams, šā produkta tirdzniecību tūlīt pārtrauc,” paskaidro I. Zepa.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
VIDEO. Latviešu puisis Zigmunds kopā ar māti nolēmuši pārcelties uz Baltkrieviju un iegādāties tur īpašumu: “Meklēs labāku dzīvi” 294
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo! 13
Lasīt citas ziņas

Daļa reidu skolās notiek, reaģējot uz sūdzībām par to, ka noteikumi netiek ievēroti un, piemēram, bulciņas tomēr tiek tirgotas. Sūdzības saņem gan no skolēniem, gan viņu vecākiem, gan reaģē uz ziņām par noteikumu neievērošanu sociālajos tīklos un medijos. “Protams, jautājums ir par mūsu jaudu,” atzīst PVD pārstāve. Par to, vai PVD pietiks jaudas pārbaudīt, kas patiesībā notiek skolu ēdnīcās, šaubīties liek tas, ka dienestam šogad nav piešķirts prasītais finansējums papildu pārbaužu veikšanai saistībā ar jaunajiem noteikumiem. Nākamajā gadā PVD varētu saņemt papildu finansējumu šādām pārbaudēm teju 400 000 eiro, bet, pieņemot šā gada budžetu, valdība lēma, ka 2016. gadā PVD jāiztiek bez šāda papildu finansējuma.

Ēdnīcās – svaigus, dabīgus produktus

Noteikumi paredz, ka skolās jānodrošina pasniegšanas dienā svaigi pagatavoti ēdieni no dabiskiem pārtikas produktiem. Tie ir neapstrādāti pārtikas produkti (piemēram, gaļa, zivis, olas, graudaugi, augļi, dārzeņi, kartupeļi), kas nav ģenētiski modificēti, nesatur ģenētiski modificētus organismus un nesastāv no tiem. Papildus ēdienkartē iekļauj apstrādātus un pārstrādātus pārtikas produktus (piemēram, maizi, jogurtu, sieru, gaļas produktus), kas nesatur ģenētiski modificētus organismus, nesastāv no tiem un nav no tiem ražoti, kā arī nesatur aromatizētājus un pārtikas piedevas – krāsvielas, garšas pastiprinātājus, konservantus un saldinātājus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.