Foto – Valdis Semjonovs

Kazas siera salāti ar ananasu salsu un ķiršu tomātiem. Piedāvā Timurs Bjornsons 0

Sastāvdaļas

Spināti, rukola, kazas siers, saldais krējums, saulē kaltēti tomāti, svaigs gurķis, ķiršu tomātiņi, balzamiko krēms, bazilika pesto vai čimičuri mērce (chimichurri). Čimičuri mērcei: svaiga kinza, pētersīļi, piparmētras, dilles, baziliks, olīveļļa, ķiploks, citrons, čili, sāls. Ananasu salsai: ananass, kokosrieksta skaidiņas, citrons, piparmētras.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot

Tārps, fekālija vai dupsis? Pirms dod vārdu savam bērnam, padomā vēlreiz: lūk, ko šie populārie vārdi nozīmē citās valodās 2
Kas tāds Krievijas-Ukrainas karā noticis pirmo reizi: Zelenskis nāk klajā ar paziņojumu, kas sašūpojis kara gaitu
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Lasīt citas ziņas

Kazas sieram pievieno nedaudz saldā krējuma un sakapātus saulē kaltētos tomātus, masu viegli uzkuļ ar mikseri.

Uz šķīvja kārto spinātu un rukolas maisījumu, plānās strēmelītēs sagrieztu svaigu gurķi un ķiršu tomātu pusītes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pāri liek bazilika pesto vai čimičuri mērci, kas iecienīta Spānijā.

Čimičuri gatavo, vienādās daļās sablendējot svaigu kinzu, pētersīļus, piparmētras, dilles, baziliku, pievienojot olīveļļu, ķiploku, mazliet čili un sāls. Var piespiest nedaudz citrona sulas. Salātiem pievieno balzamiko krēmu.

Ar karoti virsū liek kazas siera masas gabaliņus. Vēl pievieno ananasu salsu, ko gatavo, sakapātam ananasam pievienojot kokosrieksta skaidiņas, citrona sulu, mazliet piparmētras.

Rotā ar redīsu ripiņām un ogām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.