Foto – Valdis Semjonovs

Kazas siera salāti ar ananasu salsu un ķiršu tomātiem. Piedāvā Timurs Bjornsons 0

Sastāvdaļas

Spināti, rukola, kazas siers, saldais krējums, saulē kaltēti tomāti, svaigs gurķis, ķiršu tomātiņi, balzamiko krēms, bazilika pesto vai čimičuri mērce (chimichurri). Čimičuri mērcei: svaiga kinza, pētersīļi, piparmētras, dilles, baziliks, olīveļļa, ķiploks, citrons, čili, sāls. Ananasu salsai: ananass, kokosrieksta skaidiņas, citrons, piparmētras.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot

Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Viljams paliek ēnā! Pēc Harija un Čārlza III tikšanās attiecības karaliskajā ģimenē krasi mainījušās
Lasīt citas ziņas

Kazas sieram pievieno nedaudz saldā krējuma un sakapātus saulē kaltētos tomātus, masu viegli uzkuļ ar mikseri.

Uz šķīvja kārto spinātu un rukolas maisījumu, plānās strēmelītēs sagrieztu svaigu gurķi un ķiršu tomātu pusītes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pāri liek bazilika pesto vai čimičuri mērci, kas iecienīta Spānijā.

Čimičuri gatavo, vienādās daļās sablendējot svaigu kinzu, pētersīļus, piparmētras, dilles, baziliku, pievienojot olīveļļu, ķiploku, mazliet čili un sāls. Var piespiest nedaudz citrona sulas. Salātiem pievieno balzamiko krēmu.

Ar karoti virsū liek kazas siera masas gabaliņus. Vēl pievieno ananasu salsu, ko gatavo, sakapātam ananasam pievienojot kokosrieksta skaidiņas, citrona sulu, mazliet piparmētras.

Rotā ar redīsu ripiņām un ogām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.