Foto – Baiba Vahere

Ķiploku tēja, medus un kompetes 3

Ārsti jau izsenis iesaka lietot ķiplokus gripas un saaukstēšanās laikā, taču, par savu veselību parūpējoties laikus, var arī nesaslimt. Viens no veidiem – izmantot ķiploku tējas kūres, bet ne vairāk par trim četrām gadā, lai organisms pie ārstnieciskā garšauga nepierastu. “Latvijas ķiploks” piedāvā tēju, kuras pamatsastāvā ir kaltēti ķiploki un tautā par dabiskajām zālēm iesauktais ingvers.

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
Putina sabiedrotais brīdina par globālu karu un “traģēdiju visai cilvēcei”
TV24
Viena no šī kara interesantākajām lietām: kā iespējams noslēpt 40-50 tūkstošus cilvēku pie frontes līnijas?
Lasīt citas ziņas

– Sākumā domājām, ka tas būs izteikts ziemas produkts, bet klienti aizvien biežāk to pērk arī vasarā, lai vienu kūri izbaudītu jau pirms rudens vīrusu laika, – stāsta Sintija. Ķiploku tēja ir dzēriens, ko vienmēr bauda arī abas saimnieces, kad ir nosalušas un pārbraukušas mājās no tirdziņiem. – Protams, ar ķiploku tēju vien neizārstēsies, ja trīs dienas pēc kārtas bijusi ļoti augsta temperatūra. Bet klienti stāsta, ka tā palīdzējusi nesaslimt, ja kaklā un degunā sākusies nepatīkama kņudoņa. Ķiploku tēja var palīdzēt ātrāk atgūties pēc pārslimotas gripas un antibiotiku lietošanas. To var dzert vielmaiņas uzlabošanai, ginekoloģisku iekaisumu gadījumos un pret paaugstinātu holesterīna līmeni asinīs. Vienīgi dzēriens ir diezgan stiprs, un to nevajadzētu dzert tukšā dūšā, lai lieki nekairinātu kuņģi.

Tēja lieliski garšo kopā ar vienu no jaunākajiem produktiem – ķiploku medu, kas tapis sadarbībā ar biškopi Imantu Daukstu. To gatavo, medum pievienojot ķiploku pulveri. – Taču viss nav tik vienkārši, kā izklausās. Ne velti no visiem uzrunātajiem biškopjiem atsaucās tikai viens – Imants. Pagāja pusgads, līdz tika atrasts piemērotākais medus un labākā pagatavošanas tehnoloģija, – stāsta Inese. Ja viss izdosies, kā iecerēts, rudenī piedāvās vēl vairākus ķiploku produktus ar medu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai pie veselīgajiem našķiem pieradinātu bērnus, kuri no mazotnes nav iepazinuši garšauga savdabīgo garšu, sadarbībā ar uzņēmumu “Madonas karameles” tapušas kompetes ar ingvera, citrona, cidoniju un zemeņu garšu. Šis saldums, kam pievienots ķiploku pulveris, top Madonā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.