Vilnis Ķirsis
Vilnis Ķirsis
Foto – Valdis Semjonovs

Kādi būs Ķirša trīs akcenti, ja saņemsiet vēlētāju atbalstu, kļūsiet par mēru? 41

Rīgas domē jāatjauno Pretkorupcijas komisija, kuru esošā vadība aizklapējusi ciet. Jāsastāda ielikteņu saraksts, kuri atbildīgos amatos jāaizvieto ar profesionāliem darbiniekiem. Īsā laikā jālikvidē rindas uz bērnudārziem. “Vienotība” pie varas negrasās mazināt rīdziniekiem iedotos sociālos bonusus – brīvpusdienas skolēniem vai bezmaksas braukšanu pensionāriem. Mēs panāksim, ka biļete sabiedriskajā transportā atkal maksās 60 centus. Saskaņiešu ieviestā e-talona sistēma Rīgas nodokļu maksātājiem izmaksā 23 miljonus eiro gadā, un tas izskatās pēc kārtējā melnā cauruma darījuma. Nomainot “Rīgas karti” ar banku attālinātas nolasīšanas kartēm, kādas jau izmanto Jelgavā, Liepājā, tas maksās tikai 7 miljonus. Diemžēl arodbiedrībai LABA būs jāaizmirst par devīgo uzturnaudu no “Rīgas satiksmes” kases, un esmu pārliecināts, ka iespējami ietaupījumi degvielas, nanoūdeņu un pārējos iepirkumos, kas ļaus nodrošināt biļetes par 60 centiem pasažieriem.

Reklāma
Reklāma

Vai Rīga varētu būt arī latviskāka?

Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Dārzs
11 pamata lietas, kas jāzina katram dārzniekam
Kokteilis
FOTO. Ledus ir sakustējies! 5 iekārojamākie Latvijas hokejisti mākslīgā intelekta skatījumā
Lasīt citas ziņas

Socioloģija vēstī, ka pēc iedzīvotāju sastāva Rīga palēnām kļūst latviskāka. Bet man būtu svarīgāk, lai pilsētas vadītāja krēslā nesēž cilvēks, kurš zīmē karikatūras par tautai nozīmīgām tēmām, un lai valsts karogs pie pašvaldību ēkām plīvo visaugstāk. Es kā mērs mūsu valstiskumu Rīgā turēšu godā un cieņā.

Sakiet, kā un kad kļuvāt par zemessargu? Un vai šais ģeopolitiskajos apstākļos zemessardzei Rīgas ielās nav jā­kļūst redzamākai – kā iedrošinošam faktoram?

CITI ŠOBRĪD LASA

Zemessargus var dalīt divās daļās. Vienus ļoti interesē militāras lietas, un viņi to savieno ar pa­triotiskumu. Otri sekojuši sirdsbalsij, ka jāiesaistās dzimtenes aizstāvībā, un karošanas iemaņas apgūst laika gaitā. Es piederu otrajiem un esmu “iesaukums pēc Krimas”. Dienu par godu Studentu rotai nosauktajā Studentu bataljonā, bet pirms diviem gadiem, sākoties Krievijas agresijai, pulkā nāca daudzi ierēdņi, uzņēmumu vadītāji, sabiedrībā pazīstami, karjerā kāpuši cilvēki. Piekrītu, ka zemessardzei Rīgā jābūt redzamai. Vēl bija laba akcija Lāčplēša dienā – ierodies darbavietā ZS formā. Tas rosina citus vīrus – ja kolēģis var savienot pienākumus darbā un dienēšanu zemessargos, kāpēc nepamēģināt man?

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.