Foto – Shutterstock

Klasiskais uzputenis no dzērvenēm 0

Sastāvdaļas – pusglāze dzērveņu, 3 glāzes ūdens, pusglāze cukura, pusglāze mannas.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 20
VIDEO. “Gudrīši!” Aivars Lembergs ar vienkāršu piemēru nodemonstrē, kā sankcijas ietekmējušas Krieviju
Krievija konfiscē itāļiem rūpnīcas. Itālijas atbildes gājiens ir filigrāns 32
Lasīt citas ziņas

No dzērvenēm izspiež sulu. Čagām uzlej ūdeni, vāra piecas minūtes un izkāš.

Izkāstajam novārījumam pievieno cukuru, maisot pakāpeniski pieber mannu un vāra piecas minūtes. Virumu strauji atdzesē un puto, pievienojot svaigo sulu, līdz masa kļūst gaiša. Uzputenis lieliski garšo ar vaniļas pienu.

CITI ŠOBRĪD LASA

! Tāpat gatavo jāņogu, ērkšķogu, rabarberu uzputeni. Var izmantot saldētas ogas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.