Foto Fotolia

Vairot skaistumu un veselību 37


– Ja kāda meita vēlas sev garus un stiprus matus izaudzēt, Zaļajā ceturtdienā ar ķemmi jāiet pastāvēt zem apiņiem vai bērza.
– Meiteņu skaistumam esot labvēlīga mazgāšanās govs pienā – pa taisno kūtī!
– Mazgājamā ūdenī šajā dienā jāmet sudraba monētas vai baltas olas, kas padarīs cilvēku, kas ar to mazgās muti, par mundru un veselu.
– Muti iesaka šajā dienā mazgāt zirga pēdā, bet žāvēt vējā, stāvot pret saules lēktu, jo tad vasarā neapdegs seja un nemetīsies ādas nelabumi.
– Ja mazgā muti zirgu silē, tad būs tikpat daudz miega šogad kā tādam zirgam. Tāpat miega aizdzīšanai iesaka mazgāt seju tekošā strautā pirms saules lēkta. Interesanti, ka daži iesaka pēc šādas upes mazgāšanās slaucīties īpašā lupatiņā, ko vēlāk iemet ūdenī un skatās, kur tā paliek, – ja izpeld malā, tad visu vasaru miegosies, ja aizpeld prom, tam viss miegs tiks kādam apkārtnes lācim. Mazgāšanās tekošā ūdenī var noņemt arī visas ādas kaites, tāpat kā mazgāšanās ar sniegu.
– Īpaši novēl šajā dienā pirms saules ēst dzērvenes – būšot sārts un skaists kā oga.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo! 13
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
TV24
STOPkadri: Tikai granulas, malku, briketes! Saeimā pieklusināti top izmaiņas likumā, kas ietekmēs renovēto privātmāju īpašniekus
Lasīt citas ziņas


Skaļas balss sezonas atklāšana

Pirms saullēkta iesaka kliegt trīs reizes, stāvot uz kalniņa ar seju pret austošo sauli. Īpaši iesaka kliegt “Uhū!”. Tas nodrošināšot skaļu un skaistu dziedāšanas balsi visam gadam! Ja nav kalniņa, tad var kliegt un skaļi dziedāt upmalā vai mežā. Tāpat labai balsij var dzert jēlu olu savas mājas pagalmā. Protams, skaļi dziedāt un kliegt ieteicams, arī mazgājoties tekošā ūdenī.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.