Foto – Aija Geida

Kliņģeris no rauga mīklas 0

Raugu sajauc ar siltu pienu un ēdamkaroti cukura. Tad pieber ēdamkaroti kviešu miltu un noliek siltumā aktivizēties. Pa to laiku izsijā miltus un ieberž tajos mīkstu sviestu. Rozīnes aplej ar karstu ūdeni. Olas saputo ar cukuru līdz gaisīgai krēmveida masai, kam pievieno rīvētu citrona miziņu un skābo krējumu. Pieliek uzrūgušo raugu un sakuļ. Rozīnes nokāš, nosusina dvielī un pieber miltiem. Pielej šķidro masu un sāk mīcīt mīklu. Tai jābūt nedaudz ķepīgai. Ja ļoti līp pie rokām, var piebērt nedaudz miltu. Kad mīkla gandrīz gatava, to kārtīgi izdauza ar dūrēm, lai būtu pufīga. Apsedz ar dvieli un siltumā raudzē 40 minūtes. Atspaida un raudzē vēl tikpat ilgi. Tad veido kliņģera formu, apziež ar olu un cep +180 °C aptuveni 40 minūtes (pārbauda, vai pie vidū iedurta kociņa vairs nelīp mīkla).

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 71
Lasīt citas ziņas

Garšas dažādošanai kliņģerim uzkaisa drupatas, ko gatavo no miltiem, sviesta un cukura vienādās attiecībās. Kad izcepies un atdzisis, to var pārgriezt uz pusēm un ieziest karameļu krēmu, vārīto krēmu ar riekstiem vai ievārījumu. Rozīnes var papildināt ar citiem žāvētiem augļiem un riekstiem, marmelādes gabaliņiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.