Jēkabs Straume
Jēkabs Straume
Foto – Sintija Zandersone/LETA

Kādreizējais KNAB vadītājs Normunds Vilnītis intervijā laikrakstam NRA kā iespējamo Straumes trūkumu minējis viņa ciešo saistību ar Strīķu ģimeni. Savā līdzšinējā darbavietā Militārās izlūkošanas un drošības dienestā (MIDD) viņš bijis Jutas Strīķes vīra Maigura Strīķa vietnieks. Vilnīša ieskatā M. Strīķis kā patrons virzījis Straumi pa karjeras kāpnēm. KNAB vadītāja kandidāts gan noliedza, ka M. Strīķim būtu kāda neformāla ietekme uz viņa lēmumiem: “Mūsu sadarbība ir tīri profesionāla. Mēs pēc labākās sirdsapziņas darījām savus pienākumus bez kādām citām attiecībām, negājām kopā aliņus dzert.” Savukārt ar J. Strīķi viņš ticies tikai reizi mūžā saistībā ar sadarbību starp drošības dienestiem. 1

1976. gadā dzimušais Straume vairāk nekā 16 gadus strādājis Militārās izlūkošanas un drošības dienestā, no tiem desmit gadus – pārvaldes priekšnieka amatā. Pirms tam viņš strādājis Valsts policijas Organizētās noziedzības un apkarošanas birojā.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība 4
Lasīt citas ziņas

Savā CV Straume norādījis, ka viņam ir Satversmes aizsardzības biroja (SAB) izsniegta pirmās kategorijas speci-
ālā atļauja pieejai sevišķi slepeniem valsts noslēpuma objektiem, kā arī NATO drošības sertifikāts darbam ar “NATO Secret” līmeņa informāciju. Raksturojot savas komunikācijas prasmes, Straume norādījis, ka viņš izkopis verbālās un rakstiskās komunikācijas prasmes, veicot dienesta pienākumus kā struktūrvienības vadītājs, motivējot un apmācot padotos, kā arī sadarbojoties ar citu iestāžu un struktūrvienību amatpersonām. Savukārt starptautiskās sadarbības ietvaros viņš spēj veiksmīgi komunicēt angliski un krieviski. Arī savas organizatora un vadītāja prasmes Straume vērtē kā augstas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.