Foto – Valdis Semjonovs

Vēstulei ierobežota pieejamība 17

Kādus vēl pārkāpumus Briselē saskata šajā pērn ieviestajā likumā, tas pagaidām nav zināms. Zemkopības ministrijas Meža departamenta zemes pārvaldības un meliorācijas nodaļas vadītāja Kristīne Cinkus atzīst, ka pašlaik par to neko vairāk atklāt nedrīkstot tāpēc, ka pārkāpuma procedūras lietas ietvaros šādi dokumenti uzskatāmi par ierobežotas pieejamības informāciju.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

Pašlaik Zemkopības ministrijā izveidota speciālistu darba grupa, gatavojot atbildes projektu, kuru pēc tam skatīs Ministru kabinetā. Tikai pēc tam par Latvijas oficiālo nostāju tikšot paziņots sabiedrībai.

“Latvijas nostāja Eiropas Komisijā jāiesniedz līdz šā gada 30. jūnijam. Nostājas projekta izstrāde ir standarta procedūra gadījumos, kad ir saņemts formālais paziņojums, un tā būtība ir paust oficiālu viedokli un efektīvi aizsargāt Latvijas intereses. Atbildes projekta sagatavošanu un nosūtīšanu koordinē Tieslietu ministrija,” piebilst Kristīne Cinkus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kā zināms, lai nopirktu par 10 hektāriem lielāku zemes gabalu, pircējam prasa: lauksaimniecības izglītību vai lauksaimniecības darba pieredzi; rakstisku solījumu turpmākos trīs gadus izmantot zemi lauksaimniecībā; vietējās pašvaldības atļauju. Juridiskas personas bez ierobežojumiem var nopirkt tikai līdz 5 hektāriem zemes. Citu prasību starpā pircējam nedrīkst būt nodokļu parādi.


LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.