Divriteņi bērniem un lielajiem un “Dusis” 6


No Latvijas materiāliem ražošanas sākšanai patlaban gatavo bērnu līdzsvara divriteni “Brum brum”, par kuru stāstīja tā idejas autors Krišjānis Jermaks. Divritenim ir tikai viena skrūve, eksperti tā konstrukciju izveidojuši, lai bērna muguru saudzētu unikāls amortizators. Divritenis veidots no Latvijā ražotā finiera. Arī citas detaļas ražotas Latvijā. Produkts ir videi draudzīgs, to varēs izmantot vairākas paaudzes. Cena šim 2 – 6 gadus veca bērna divritenim gan var pirmajā brīdī pārsteigt – tie ir vismaz 300 eiro.

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

Konkursā piedalās arī “Ērenpreisa” velosipēdu ražotāji. Viņi cita starpā sev izvirzījuši mērķi 13 gadu laikā velosipēda rāmi sākt ražot Latvijā. Patlaban to ražo Taivānā. Šajā gadā pārdoti 800 šā zīmola velosipēdi.

Dizainere Inese Lapiņa rādīja, tiesa gan attēlos, “Dusi” – daudzfunkcionālu dizaina mēbeli, kas piemērota sēdēšanai, gulēšanai vai nelielai elpas atvilkšanai. Tāpat “Dusī” var ērti iekārtoties ar datoru. Tas ir noderīgs arī birojos starpbrīžos elpas atgūšanai no lielās darba steigas. “Dusis” jau atrodas Beļģijā, notiek sarunas par tā pārdošanu arī uz Vāciju un Norvēģiju. Vairumtirdzniecības cena Latvijā “Dusim” ir 290 eiro.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uz šā gada uzlecošās eksporta zvaigznes titulu pretendē arī Vaidavas SIA “Rebeka”, kas piedāvā dažādas trauku kolekcijas ar zīmolu “Vaidava Ceramics” no Latvijas māla. Uzņēmums sevi pozicionē kā dizaina neglazētu māla trauku ražotāju. Šos traukus var mazgāt arī trauku mazgājamās mašīnās. SIA “Rebeka” naudas apgrozījums ir 150 000 eiro, eksporta īpatsvars patlaban vien 5%. To esot iecerēts celt līdz 70%.

Par tradīciju kļuvusi grāmatas izdošana ar vēstījumu par labākajiem Latvijas eksportētājiem. Sarkanā krāsā un cietos vākos izdotā grāmata aizvadītajos gados kļuvusi par suvenīru citu valstu uzņēmējiem, bet kādreizējā ekonomikas ministra Daniela Pavļuta laikā rīkotā eksportētāju skate – par labu tradīciju. Nākamajā gadā iecerēts izdot otro grāmatu par 25 eksporta smagsvariem un desmit daudzsološākajām zvaigznēm. Uz Latvijas 100. gadskārtu iecerēts vēl viens grāmatas izdevums ar mērķi, lai pavisam būtu vēstīts par 100 mūsu valsts vārdu pasaulē nesošajiem uzņēmumiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.