Praktiski
Receptes

Kolrābju pankūciņas0

Foto-Aija Geida

Sastāvdaļas – 250 g nomizota kolrābja, 180 g kartupeļu, 1 ola, 55 g kviešu miltu, 2 – 3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu, ½ tējkarotes sāls, ½ tējkarotes maltu melno piparu.

Pagatavošana.

Kolrābi sagriež kubiņos, kartupeļus tāpat. Pannā ielej puslitru ūdens, saliek abus dārzeņus un uz lēnas uguns sutina, līdz mīksti. Tad nokāš sietiņā, lai nav lieka ūdens, un nedaudz atdzesē. Saspaida ar dakšiņu un iemaisa zaļumus. Tad pievieno olu, kviešu miltus, sāli un piparus. Rūpīgi izmaisa.

Pannā uzkarsē nedaudz eļļas un cep apaļas pankūkas. Iznāk ļoti gardas, kolrābja garšu tikpat kā nejūt! Ja gatavotu tikai no kolrābja, iznāktu stiprākas, asākas, bet šādas ir maigas, aromātiskas, ar brīnišķīgiem garšas akcentiem, ko dod pētersīļu lapiņas.

Saistītie raksti
LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

DJ
DIĀNA JANCE
Kultūra
“Man liekas, ka dzīvojam idilles stūrītī.” Saruna ar Jāņa Baltvilka balvas ieguvēju grāmatu mākslā Loti Vilmu Vītiņu
Intervija 9 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
“Tur tāds mazs rokfestivāls!” Viktora Coja fani piemin 30. gadadienu kopš mūziķa bojā ejas Latvijā
36 minūtes
LA
LA.LV
Kultūra
Cilvēki atvadās no mūžībā aizgājušā rakstnieka un publicista Artūra Snipa
3 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Uz Liepājas šosejas notikusi smaga avārija
2 stundas
JAROSLAVS ŠAREKS
Pasaulē
Ļaunuma impērijas sakāve. Sāsts par vienu no izšķirošajiem notikumiem Eiropas un pasaules vēsturē
3 stundas