Kopbraukšanas pakalpojumu uzņēmumi ar mobilā tālruņa lietotņu starpniecību apvieno braucējus, lai tie ekonomiskāk nokļūtu galamērķī.
Kopbraukšanas pakalpojumu uzņēmumi ar mobilā tālruņa lietotņu starpniecību apvieno braucējus, lai tie ekonomiskāk nokļūtu galamērķī.
Foto – LIIS TREIMANN/POSTIMEES/LETA

Ko paredz galvenie grozījumi Autopārvadājumu likumā?  2


Kopbraukšanas sniedzējiem, lai veiktu pārvadājumus, būs jāsaņem speciāla licence, kuru izsniegs VSIA “Autransporta direkcija”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
FOTO. Muskuļains torss! Pirmo reizi redzam Donu jaunajā Eirovīzijas tērpā 14
Lasīt citas ziņas

Kopbraukšanas pakalpojumu varēs sniegt jebkurš autovadītājs, kurš reģistrēts kā kopbraukšanas sniedzējs transporta tīkla platformā, kuru uztur licencēts transporta tīkla operators.

Automobiļi, kurus izmantos kopbraukšanai, nebūs īpaši jāmarķē, ja pārvadātājs pakalpojuma sniegšanas laikā izmantos ierīci pakalpojuma reģistrēšanai. Svarīgi, ka pakalpojuma sniegšanas laikā ierīcei jādarbojas platformā tiešsaistes režīmā un tai jābūt aktivizētai GPS funkcijai, reģistrējot informāciju par sniegto pakalpojumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kopbraukšanas sniedzējam jābūt reģistrētam Valsts ieņēmumu dienestā (VID) kā nodokļu maksātājam vai saimnieciskās darbības veicējam. Svarīgi, ka kopbraukšana paredz norēķināties arī ar bankas pārskaitījumu vai elektronisko maksājumu karti, tādējādi atvieglojot darbu VID.

Kopbraukšanas pakalpojuma maksu aprēķina ar ierīci, kas, izmantojot GPS, fiksē kopbraukšanas laikā veikto maršrutu. Katra brauciena beigās pasažierim nosūta elektronisko rēķinu, kurā norāda brauciena sākumu un beigas, brauciena ilgumu, veikto attālumu un kopējo apmaksas summu.

Ko nozīmē kopbraukšana jeb pasažieru komercpārvadājums ar vieglo automobili? 

Pakalpojums, kurš neatbilst pasažieru komercpārvadājuma ar vieglo taksometru pazīmēm, un kuru sniedz kā līgumdarbu pēc pasūtījuma uz pārvadājumu līguma pamata.

Avots: Autopārvadājumu likums

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.