Spinātu pankūkas.
Spinātu pankūkas.
Publicitātes foto

Krāsainas un veselīgas spinātu plānās pankūkas: sāļais un saldais variants 0

Uztura šova “Atklāj Ēstprieku” Bērnu slimnīcas uztura speciāliste un kustības “Ēstprieks” ēdienkartes līdzautore Lizete Puga kopā ar kulinārijas entuziasti Annu Pannu pagatavoja veselīgāku, krāsaināku un garšīgāku jau ierasto plāno pankūku variāciju – spinātu pankūkas ar divu veidu pildījumiem.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas
Lasīt citas ziņas

“Raidījumā “Atklāj Ēstprieku” tika pagatavots bērnu iemīļotākais ēdiens – pankūkas, padarot tās vēl garšīgākas un uzturvielām bagātākas, jo ierastos kviešu miltus papildinājām ar griķu miltiem, kā arī spinātiem, kas piešķīra pankūkām patīkamu garšu, efektīvu izskatu un vērtīgas uzturvielas. Tāpat pankūkas iederēsies ēdienkartē tiem bērniem, kam ir, piemēram, piena olbaltumvielu nepanesība, jo receptē tiks izmantots mandeļu piens, kas cepoties piešķirs pankūkām grauzdētu mandeļu noti,” atklāj uztura speciāliste Lizete Puga.

Spinātu plānās pankūkas ar divu veidu pildījumiem

Sastāvdaļas (4 personām):

Pankūku pagatavošanai:

CITI ŠOBRĪD LASA

50 g griķu milti
150 g kviešu milti
1/2 tējk. cepamais pulveris
100 g spināti
1-2 ēd.k. agaves sīrups
1 ola
250-300g mandeļu piens

Saldajam pankūku pildījumam:

200g zemenes
1/2 citrona sula
1 ēd.k. agaves sīrups

Sāļajam pankūku pildījumam:

100 g ķiršu tomāti
120g Mocarella siers
1-2 nogatavojušies avokado

Pagatavošana:

Pankūku pagatavošana:

Blenderī ieber kviešu un griķu miltus, lai kopā būtu 200g. Proporcijas abiem miltu veidiem var izvēlēties pēc savas patikas.

Pievieno cepamo pulveri, spinātus, agaves sīrupu, vienu olu un mandeļu pienu.

Visu sablenderē viendabīgā masā. Ja mīkla šķiet par biezu, var pievienot vēl nedaudz mandeļu pienu.

Ja nav pieejams blenderis, tad pankūku mīklu var pagatavot pievienojot sastāvdaļas bļodā un intensīvi maisot ar putojamo slotiņu, tā lai mīkla ir viendabīga un tajā nav kunkuļu.

Kad mīkla ir gatava, cep pankūkas. Mīklu ar kausiņu lej uz sakarsētas pannas un, grozot pannu, izlīdzina to pa visu pannu.

Kad pankūka no vienas puses ir apcepusies, to ar lāpstiņu apgriež uz otru pusi un apcep.

Saldā pildījuma pagatavošana:

Smalkos gabaliņos sagriež zemenes, ieliek bļodiņā, pievieno agaves sīrupu un pa virsu uzspiež citronu. Šī būs lieliska alternatīva saldiem ievārījumiem, kas piešķirs pankūkām patīkam, svaigu garšu.

Sāļā pildījums pagatavošana:

Gabaliņos sagriež ķiršu tomātus, Mocarellas sieru un avokado. Avokado pa virsu uzspiež citronu sulu, lai tas neapbrūnē.

Reklāma
Reklāma

Pasniegšana:

Pankūku noliek uz šķīvja un uz tās kārto vēlamo pildījumu. Pankūku var sarullēt vai pārlocīt pēc savas patikas.

Vairāk skaties šajā video:

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.