Foto: Shutterstock

Krāsnī cepts siera – lociņu pīrāgs 8

Šis sātīgais, aromātiskais pīrāgs var būt gan kā vakariņu ēdiens pie tējas tases, gan arī kā sātīga piedeva, piemēram, pie dārzeņu salātiem. Turklāt izcils ēdiens, ko paņemt līdzi uzkost pa ceļam.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Lasīt citas ziņas

• Kviešu milti – 1,5 glāzes
• Sviests – 100 gr
• Ūdens – 6-7 ēdamkarotes
• Loki – 120 gr
• Siers – 100 gr
• Piens – 130 ml
• Vistu olas – 2 gab.
• Sāls, melni, maltie pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

1. Iebērt miltus trauciņā, pievienot sāli un kubiciņos sagrieztu sviestu. Masu samaisīt ar rokām līdz viendabīgai masai.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Iegūtajai masai pievienot 6-7 ēdamkarotes ūdens, kārtīgi samaisīt un uz virsmas, uz kuras uzbērti milti, veidot viendabīgu masu.

3. Ielikt mīklu apaļas formas cepamtraukā un izspaidīt ar mīklu tās formu – lieko nogriezt.

4. Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

5. Kamēr sildās krāsns, pagatavo pīrāga pildījumu. Katliņā izkausēt sviestu un pievienot sasmalcinātus lociņus. Tiem jākļūst mīkstiem, taču ne tumšiem.

6. Iegūto masu izliet traukā, pievienot sarīvētu sieru un kārtīgi samaisīt. Kamēr masa šķidra, ieliet cepamtraukā (vienmērīgi) virs mīklas.

7. Citā traukā iesist olas un sajaukt ar pienu (ja ir, izmanto mikseri). Pievienot sāli un piparus, visu kārtīgi samaisīt. Izliet šo masu cepamtraukā uz mīklas.

8. Likt cepamtrauku cepties cepeškrāsnī uz 30 līdz 35 minūtēm, līdz veidojas zeltaina kārtiņa. Ļaut pīrāgam atdzist.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.