Foto – Aija Geida

Sātīgais un sulīgais baklažāns ar tomātiem un diedzējumiem 0

Mūsu virtuvē ne tik populārais baklažāns ir lielisks dārzenis, no kura ātri var pagatavot gardu maltīti, kas nerada vēderā smaguma sajūtu.

Reklāma
Reklāma
“Maisam gals vaļā!” Spānijas kailgliemeži Latvijā rada hibrīdbriesmoņus, kas izēd visu dzīvo
“Laikam labāk šoreiz neizmantot paldies karti!” Sieviete “Maxima” veikalā iepleš acis – kas tā par cenu?
Autovadītājai piespriests 7500 eiro sods par 20 km/h ātruma pārsniegšanu; eksperts iesaka lēmumu apstrīdēt
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• Liels baklažāns
• 2 lieli tomāti
• 50 ml skābā krējuma
• 70 g sviesta
• Sauja diedzējumu
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½–1 tējkarote sāls

Pagatavošana.
Baklažānu sagriež 1,5 cm biezās šķēlēs, tomātus – plānās šķēlītēs. Baklažānus liek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, pārkaisa sāli un piparus, uzliek katram pa sviesta gabaliņam. Tad uzliek tomātu šķēles, uzkaisa mazliet sāls un piparus, piramīdas augšā – tējkaroti skābā krējuma. Cep iepriekš līdz +185 °C sakarsētā cepeškrāsnī 25 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pasniedz ar diedzējumiem – redīsu, brokoļu un lucernas sēklām.

SAISTĪTIE RAKSTI