Foto – Aija Geida

Sātīgais un sulīgais baklažāns ar tomātiem un diedzējumiem 0

Mūsu virtuvē ne tik populārais baklažāns ir lielisks dārzenis, no kura ātri var pagatavot gardu maltīti, kas nerada vēderā smaguma sajūtu.

Veselam
Ko nedrīkst lietot kopā ar kafiju: pētnieki izceļ piecus bīstamus pārtikas produktus
Kokteilis
Numerologi nopludinājuši laimīgo sarakstu: šajos četros datumos dzimušajiem Ugunīgā Zirga gads būs neprātīgi veiksmīgs
TV24
“Kā pārgāja uz 15 minūšu intervālu, uzreiz cena lielāka,” Daukšte apstrīd jaunos elektrības cenu rādījumus
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• Liels baklažāns
• 2 lieli tomāti
• 50 ml skābā krējuma
• 70 g sviesta
• Sauja diedzējumu
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½–1 tējkarote sāls

Pagatavošana.
Baklažānu sagriež 1,5 cm biezās šķēlēs, tomātus – plānās šķēlītēs. Baklažānus liek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, pārkaisa sāli un piparus, uzliek katram pa sviesta gabaliņam. Tad uzliek tomātu šķēles, uzkaisa mazliet sāls un piparus, piramīdas augšā – tējkaroti skābā krējuma. Cep iepriekš līdz +185 °C sakarsētā cepeškrāsnī 25 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pasniedz ar diedzējumiem – redīsu, brokoļu un lucernas sēklām.

SAISTĪTIE RAKSTI