PADOMI 3

• Sarkanīgu nokrāsu var iegūt, izmantojot biešu sulu, avenes, dzērvenes, ķiršu kompotu vai granātābolu sulu, arī asinszāli.

• Zaļgandzeltenas olas sanāk kumelīšu novārījumā, piparmētrās, spinātu lapās un pelašķu tējā.

• Līdzīgu toni rada rudzu zelmenis un pirtsslotu kaltēto lapu novārījums.

• Sarkanbrūnas olas var dabūt, krāsojot karija un čili pulverī, sīpolu mizās.

• Lai olas būtu dzeltenas, izmanto nātru lapas, zaļo tēju un kurkumas pulveri.

• Zilganpelēkos un violetos toņus rada sarkano kāpostu, melleņu, aroniju un arī hibiska novārījums.

• Lai iegūtu daudzveidīgākus rakstus, olai var pietīt dažāda lieluma putraimus, griķus, šķeltos zirņus, rīsus, lēcas, ķimenes.

• Nokrāsotās olas ieziež ar eļļu – būs košāka krāsa, arī spīdumiņš.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.