Foto – Shutterstock.com

Kraukšķīga vista saldskābajā mērcē 0

Ik pa laikam garšvielu veikalā “Avokado” notiek ēdienu gatavošanas meistarklases. Šoreiz šefpavārs Hermans Andress Kuoto Silva no Venecuēlas stāstīja un soli pa solim rādīja, kā vokpannā top aromātisks, ar bagātīgu garšas buķeti apveltīts, veselīgs ēdiens.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
FOTO. Muskuļains torss! Pirmo reizi redzam Donu jaunajā Eirovīzijas tērpā 14
“Vibrēja durvis un logi…” Iedzīvotāji ziņo, ka vietām Latvijā novērojuši kaut ko līdzīgu zemestrīcei
Lasīt citas ziņas

Dārzeņus apcepot parastajā pannā, šķidrums vienmērīgi ātri iztvaiko no visas virsmas, turpretī vokpannā tas sakrājas apakšdaļā, tāpēc var vienkāršāk ar minimālu daudzumu taukvielu pagatavot sulīgus ēdienus. Turklāt iespējams likt kopā dārzeņus, gaļu, rīsus un citas ēdiena sastāvdaļas, kam citkārt vajadzētu atšķirīgu laiku. Tiesa, lai pannu uzkarsētu līdz nepieciešamajai temperatūrai, jābūt spēcīgai ugunij, švaka gāzes liesmiņa nederēs.

Kraukšķīga vista saldskābajā mērcē


Nepieciešams

Vistas fileja

Ola

Suši rīsi

Cukīni

½ paprikas

¼ Ķīnas kāposta

1 burkāns

½ sarkanā sīpola

3 daiviņas ķiploka

Nedaudz ingvera

Tējkarote sojas mērces

Tējkarote sezama eļļas

Sezama sēklas

Rīvmaize

Milti

Olīveļļa

Sāls

Melnie maltie pipari

Kaltēta raudene (oregano)

Pagatavošana

Vistas fileju sagriež plānās, pagarās strēmelītēs un dažas minūtes patur marinādē, kas pagatavota no olīveļļas, sāls, melnajiem maltajiem pipariem, kaltētās raudenes, 2 daiviņām ķiploka un nedaudz ingvera. Kad vistas gaļas strēmelītes iemarinējušās, tās apviļā miltos, sakultā olā un panē rīvmaizē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sakarsētā vokpannā ielej olīveļļu un uzkarsē. Vistas gaļas strēmelītes cep, līdz tās kļūst gaiši brūnas. Izņem no pannas un salvetē nosusina taukvielas.

Novāra suši rīsus.

Cukīni, sarkano sīpolu, papriku, burkānu un Ķīnas kāpostu sagriež plānās strēmelītēs. Uzkarsē vokpannu un ielej nedaudz olīveļļas. Ieliek visus dārzeņus, uzkaisa sāli un nedaudz apcep. Dārzeņus pavelk uz pannas malām, lai vidū veidotos brīvs aplītis, kurā ielej olīveļļu un ieber sasmalcinātu ķiploka daiviņu. To uzkarsē un iejauc dārzeņu masā. Tad vēlreiz vidū veido aplīti, kurā ielej eļļu, iesit olu un uzber sāli. Ar koka lāpstiņu olu strauji maisa, lai veidotos nelielas pārsliņas. Uzlej tējkaroti sojas un tējkaroti sezama eļļas, iemaisa dārzeņus. Pievieno vārītus rīsus. Uzber sezama sēkliņas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.