Foto – Valdis Semjonovs

Kraukšķīgās pankūku strēmelītes ar zemeņu un banānu mērci 0

Sastāvdaļas plāno pankūku mīklai – piens, ūdens, olas, cukurs, sāls, kviešu milti, pūdercukurs, eļļa.

Reklāma
Reklāma

Mērcei – banāni, svaigas zemenes, cukurs.

Pagatavošana.

“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 45
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

No olām, piena, ūdens un kviešu miltiem, pievienojot mazliet cukura un šķipsniņu sāls, pagatavo plāno pankūku mīklu. Cep pankūkas, līdz tās gaiši brūnas. Katru pankūku sagriež garās strēmelēs un ne vairāk kā 1 min cep fritierī vai katliņā sakarsētā eļļā. Šķīvī apakšā liek mērci, kas gatavota, sablendējot zemenes un banānus kopā ar cukuru. Pāri kārto pankūku strēmeles, pārkaisa ar pūdercukuru. Rotā ar piparmētru lapiņām un svaigām ogām. Var pievienot plombīra saldējumu.

Gatavoja šefpavāre LIENE RŪNIKA

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.