Foto-Aija Geida

Kraukšķīgs muslis ar karamelizētu cukuru. Labi garšo bērniem 0

Sastāvdaļas
• 300 g auzu pārslu
• 60 g sviesta
• 70 g sakapātu riekstu vai sēkliņu
• ēdamkarote cukura

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šīs četras zodiaka zīmes atgūstas no grūtajiem laikiem: tās drīz tiks vaļā no savas “melnās svītras”
“Latvijai tuvojas…” Alvis Hermanis izsaka mīklainu paziņojumu, radot satraukumu sabiedrībā
“Esmu atbraucis uz mājām…” Modris Konovalovs raudot publicē sirdi plosošu video 43
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Pannā izkausē sviestu, pievieno auzu pārslas un viegli apcep, visu laiku apmaisot. Tad pieliek sakapātus riekstus, piemēram, mandeles, lazdu riekstus, pekanriekstus, valriekstus, vai sēkliņas (vislabāk garšo saulespuķu sēkliņas, interesantas garšas nianses var iegūt, ja pievieno grauzdētas ķirbja sēklas). Turpina cept uz lēnas uguns, līdz rieksti vai sēklas nedaudz apgrauzdējušies. Nobeigumā pievieno cukuru. Kad tas izkusis, pannu noņem no uguns. Musli izkārto platos šķīvjos, lai atdziest (ja atstāj uz pannas, karamelizētais cukurs auzu pārslas salipina kopā). Ja musli paredzēts ēst ar saldinātu jogurtu, cukuru nepievieno.

Šis muslis labi garšo bērniem, jo auzu pārslas cepšanas procesā kļuvušas patīkami kraukšķīgas, var just karamelizētā cukura garšu. Barojošs muslis.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.