Igors Jurgens: “Šobrīd nevar notikt Krievijas uzbrukums Baltijai. Nav pieprasījuma karam ar Baltijas valstīm.”
Igors Jurgens: “Šobrīd nevar notikt Krievijas uzbrukums Baltijai. Nav pieprasījuma karam ar Baltijas valstīm.”
Foto – Karīna Miezāja

– Nepilsoņu kongresa priekšsēdētājs. Viņš ir bijis arī klausītāju rindās “Baltijas forumā”. Jūs gada sākumā intervijā “NRA” esat teicis, ka ir cilvēki, kas izmanto etniskās attiecības, lai celtu savas “akcijas” sabiedrībā. 13

– Jebkurā sabiedrībā ir cilvēki ar galēji kreisiem vai labējiem uzskatiem. Ja jūsu pieminētais džentlmenis ir no šīs kategorijas, tad varu teikt, ka provokatori bija, ir un būs. Latviju labi zinu, jo 17 gadus rīkoju “Baltijas forumu”, pazīstu ļoti labi šejienes cilvēkus, bet jūsu pieminētais kungs nav nonācis manā redzeslokā. Tomēr lietas būtība nav personībās. Ja kāds stāsta, ka krievi Latvijā ir apspiesti, tad šādiem paziņojumiem nav pamata. Jā, mēs esam pret to, ka Latvijā ir 270 000 nepilsoņu. Latvijas valdībai “fobijas” jāaizmirst. Krievi jāuztver kā lojāli pilsoņi. Palūkosimies uz Krievijas valdības pārcelšanās programmu. No Tadžikistānas pieprasījumu ir vairāk, nekā tā spēj apkalpot, bet no Latvijas pēdējo piecu gadā tikai 1000 cilvēku ar šīs programmas palīdzību pārcēlušies uz dzīvi Krievijā. Pieminētais liecina, ka krieviem nav vēlmes bēgt no “latviešu jūga”. Nav pamata lūgumiem pēc palīdzības. Diplomātiski Krievija jau palīdz – vēstniecība maksā pensijas kara veterāniem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
TESTS. Atbildi uz 8 jautājumiem un noskaidro, vai latviešu kino klasikā orientējies kā zivs ūdenī!
Viedoklis
Armands Puče: Krievs pāri visam! Tā ir sabiedriskā medija šovinistu maskētā rūpe par tā saukto vārda brīvību
Lasīt citas ziņas

– Kā vērtējat to, ka Rīgas mērs Nils Ušakovs tikās ar Mihailu Hodorkovski un taisa pašbildes ar ASV tankiem? Iepriekš viņš bija vairāk zināms ar biežiem braucieniem uz Maskavu pie varas partijas pārstāvjiem.

– Nils Ušakovs uzvedas pareizi, jo uztur sakarus ar visiem krieviem, tostarp opozīcijas (kā Hodorkovskis), bet braucieni uz Maskavu ir saistāmi ar turienes krieviem. Attiecības starp Maskavu un Rīgu ir lieliskas. Pērn mums kritās tirdzniecība ar ES par deviņiem procentiem, bet ar Latviju bija pieaugums par 20 procentiem. Mūs vieno tirdzniecība, tūrisms, krievi iegādājas nekustamo īpašumu Latvijā. Viens no labākajiem krievu teātriem ir Rīgā, cilvēki speciāli ierodas no Maskavas, lai skatītos tā izrādes. Mums nav par ko “cepties”.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Latviju par savu mītnes vietu ir izvēlējušies vairāki mediji, kas strādā Krievijas tirgum, kā, piemēram “Meduza” un “Spektr”, kā arī šeit izvēlējušies dzīvot daži no Krievijas inteliģences pārstāvjiem…

– Tas tāpēc, ka Latvijā ir brīvs gaiss, un medijus šeit var viegli reģistrēt.

Mums savukārt jāuzlabo klimats Maskavā – nepieciešamas “tīras” vēlēšanas, jāizbeidz meklēt piekto kolonnu, pret dažādu viedokļu paudējiem jāizturas ar sapratni, nevajag “braukt augumā” gejiem un lesbietēm. Mums ir jāuzvedas kā Eiropā. Tas nav viegli, bet uz to ir jātiecas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.