Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto – AFP/LETA

Brīdina par Krievijas hibrīdstratēģiju 1

Tikmēr Lietuvas Operatīvās darbības otrais departaments, kas strādā Aizsardzības ministrijas pārraudzībā, savā ziņojumā norāda, ka Krievijas pieaugošā militārā aktivitāte Baltijas jūras reģionā ievērojami destabilizējusi situāciju Austrumeiropā. Taču vienlaikus, kā norāda Lietuvas militārie analītiķi, Krievijai joprojām nav pa spēkam uzsākt pilna apmēra militāro konfliktu pret NATO. “Iespējamība, ka Baltijas jūras reģionā izcelsies konvencionāla karadarbība, saglabājas zema. Taču Krievijas bruņoto spēku izmantošana Ukrainā, kā arī nemitīgā militārā spēka demonstrēšana negatīvi ietekmē Lietuvas drošību,” teikts ziņojumā, ar kura tekstu plašāka sabiedrība tika iepazīstināta vakar.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Vai zināji, ka šie ieradumi veicina mūsos skumjas un nomāktu garastāvokli?
Lasīt citas ziņas

Lietuvas Operatīvās darbības otrais departaments savā ziņojumā norāda, ka NATO sastāvā esošajām Baltijas jūras reģiona valstīm “potenciāli bīstama ir Krievijas tā dēvētā hibrīdstratēģija, kas paredz nekonvencionālu un slēptu militāro līdzekļu izmantošanu”. “Nevaram izslēgt, ka Krievija varētu izlemt par šo līdzekļu piemērošanu pret kādu no alianses dalībvalstīm cerībā, ka NATO nespēs laikus reaģēt, kā arī paļaujoties uz grūto lēmumu pieņemšanas procesu aliansē un dalībvalstu dažādajām interesēm,” teikts ziņojumā.

Vakar, prezentējot Operatīvās darbības otrā departamenta ikgadējo ziņojumu, Lietuvas aizsardzības ministrs Jozs Oleks norādīja, ka “militārie draudi reģionā ir diezgan mazi”, taču draudus rada Krievijas agresivitāte, piemēram, informatīvajā telpā. Viņš norādīja, ka, Maskavai izvēršot savu agresiju pret Ukrainu, Krievija dramatiski palielinājusi informatīvo uzbrukumu skaitu pret kaimiņvalstīm, tajā skaitā Lietuvu. “Viņu mērķis ir skaidrs – salauzt Lietuvas iedzīvotāju gribu pretoties,” skaidroja Oleks.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.