Pirms četriem gadiem SIA “”Daudznozaru kompānija “Daugava”” darbinieki un viņu ģimenes locekļi pie “Swedbank” galvenās ēkas aicināja darba vietas saglabāt. Kur protestēt šoreiz?
Pirms četriem gadiem SIA “”Daudznozaru kompānija “Daugava”” darbinieki un viņu ģimenes locekļi pie “Swedbank” galvenās ēkas aicināja darba vietas saglabāt. Kur protestēt šoreiz?
Foto – LETA

Nav norēķinājušies 7

Vēl divi uzņēmumi – “FF Foods”, kas ražoja savulaik tik populārās sviestmaizes un salātus ar preču zīmi “Lango” un “Iļģuciema maiznīca konditoreja” savu darbību pārtraukuši no 1. februāra. “FF Foods” vadītājs Andrejs Fraimanis atzina, ka ekonomiskās situācijas ietekmē sadarbības partneri Krievijā nav norēķinājušies par produkcijas piegādēm. Situāciju arī pasliktinājis bankas pieņemtais lēmums pārdot uzņēmumu aktīvus citai personai, par to pat neinformējot uzņēmumu, tādējādi nodarīti būtiski zaudējumi. Un, treškārt, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pieņemtais lēmums veikt laikā nenomaksāto nodokļu piespiedu piedziņu no uzņēmumu bankas kontiem, atsakoties piekrist risinājumu piedāvājumiem, kas tika izteikti no uzņēmuma puses, pauda A. Fraimanis. Neraugoties uz 15. janvārī pieņemto tiesas lēmumu par tiesiskā aizsardzības procesa (TAP) sākšanu, VID turpinājis uzņēmuma naudas līdzekļu ieturēšanu no uzņēmuma kontiem, viņš piebilda.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

Visu iepriekš minēto iemeslu dēļ uzņēmumu vadība un visa komanda apzinās, ka nespēj nodrošināt tālāku uzņēmuma darbību, un attiecīgi pieņem lēmumu to pārtraukt, teica A. Fraimanis. Jāatgādina, ka saskaņā ar “Firmas.lv” datiem “FF Foods” īpašnieces ir Ilze Fraimane un Lūcija Meijere – katra ar 50% kapitāldaļu – un šai kompānijai pilnībā pieder uzņēmumi “LRD Ražotne”, “IMK Ražotne”, “Saules beķerejas” un “Stopiņu iela 6”. Tiesa, “FF Foods” šā gada janvāra vidū paziņoja par TAP sākšanu, jo uzņēmumam radās problēmas Krievijas partneru neapmaksāto līgumu dēļ.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.