Foto – Gints Ivuškāns

Kūpināta menca ar kartupeļiem un biešu mērci 0

Sastāvdaļas
300 g kūpinātas mencas
500 g kartupeļu
200 g tvaicētu biešu
sviests
60 ml olīveļļas
mārrutki
sāls un pipari
rozmarīna zariņš
pētersīļa zaļumi
citrons sulai

Reklāma
Reklāma
Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kūpinātu mencu atdala no asakām un saplucina. Sakapā pētersīļa zaļumus. Zivi sajauc ar zaļumiem, pievienojot olīveļļu un citrona sulu.

Kartupeļus nomizo un sagriež daivās. Kārto cepamtraukā vai uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru, uzbārsta sāli, piparus, rozmarīnu un sviesta piciņas. Cep cepeškrāsnī 180 °C pusstundu, līdz zeltaini.
Sagriež bietes un liek blenderī, pievieno mārrutkus, sāli, piparus un citrona sulu. Blendē, kamēr masa viendabīga, tad lēnām lej klāt aptuveni 50 ml eļļas.
Šķīvī kārto kartupeļus (tie var būt nedaudz silti vai auksti, bet ne karsti), pa virsu zivi un biešu mērci..

CITI ŠOBRĪD LASA

Var izmantot jebkuru citu kūpinātu zivi, piemēram, jūras asari vai skumbriju, tā gan būs daudz asakaināka. Man patīk šajos salātos likt karsti kūpinātas zivis, bet der arī auksti kūpinātas, tikai tās nevarēs saplucināt, vajadzēs sagriezt.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.