Foto – Matīss Markovskis

Ģimenes pusdienas 0

Dzeltens un zils – saule un debesis. Šādas krāsas piestāv pavasarim. Brīvdienu nesteidzīgo pusdienu laikā svinīgu noskaņu rada sveces. Lieldienās tās ir olas formā. Ja no rīta jau bijušas atrakcijas ar olu slēpšanu, jautrība turpinās – salvetēs tiek paslēptas paipalu oliņas. Dabas māte jau pacentusies tās raibi izkrāsot. Pusdienu galdā – lielas glāzes kļavu vai bērzu sulām. Akcents – krāsaina lentīte ap glāzes kājiņu.

Reklāma
Reklāma

Meža pasaka

Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara 44
Krievijas “lācis” Putins asina nagus, lai sagrābtu arvien vairāk Eiropas uzņēmumu
Lasīt citas ziņas

Vispirms bauda ar acīm, tāpēc galda noformējums var būt neparastāks! Starp citu, modernajos interjeros ir dažādu materiālu galdi, un akmens masas galda faktūra nemaz nav jāslēpj zem galdauta.

Ja nav laika doties uz mežu, lai sūnās meklētu zaķa dētās olas, svētku sajūtu var radīt mājās, galdu dekorējot ar sūnām. Tās savāc jau laikus un apžāvē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Esam pieraduši pie traukiem, bet šoreiz ēdienu pasniedz uz akmens flīzes, kuru pirms tam dekorē ar šokolādi. Silikona formā ielej izkausētu šokolādi – un būs gan zaķi, gan olas, gan bites, gan mārītes, gan puķes.

Lieldienās tomēr neiztikt bez sentimenta – katram viesim var dāvināt ne tikai olu (paipalu, marcipāna, šokolādes), bet arī kartīti. To var uzzīmēt vai izšūt – “Glabāsim Lieldienu saulīti sirdī”.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.