Foto – Matīss Markovskis

Lieldienu galdam 0

Lieldienu kakao
• 700 ml piena

• 50 g cukura

• 20 g kakao

• Šķipsna kanēļa

• 50 g ruma

• 1 olas baltums

Kakao samaisa ar cukuru, pievieno nedaudz piena, lai veidotos šķidra putriņa.

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
Putina sabiedrotais brīdina par globālu karu un “traģēdiju visai cilvēcei”
Kokteilis
VIDEO. Personības tests: izvēlies vienu dakšu un atklāj, ko tava izvēle liecina par tevi
Lasīt citas ziņas

Uzvāra pienu, tajā iejauc kakao maisījumu un nostādina. Lej glāzē, pievienojot nedaudz ruma.

Saputo olas baltumu un to kā cepuri uzliek kakao dzērienam. Pārkaisa ar kanēli.

CITI ŠOBRĪD LASA

! Pasniedz siltu, dzeršanai izmanto salmiņu.

Gaisīga kūka

Bezē kārtām

• 8 olu baltumi

• 500 g cukura

• 3 ml (pāris piles) apelsīnu esences

• 3 g dzeltenās krāsas

• 20 g kartupeļu cietes

Krēmam

• 500 g maskarpones siera

• 300 ml 35% saldā krējuma

• 100 g olu liķiera

• 200 g cukura

Dekoram

• 200 g šokolādes krēma (nopērkams veikalā)

• 100 g piena šokolādes

• 150 g marcipāna olu

Gatavo bezē kārtas. Olu baltumus saputo ar cukuru, pievieno apelsīnu esenci, pārtikas krāsu un kartupeļu cieti. Masu sadala divās daļās. Uz cepamā papīra iezīmē divus apmēram 28 cm diametra apļus. Viena apļa viducī iezīmē mazāku, apmēram 10 cm apli. Kūkas pamatnei masu izklāj uz visa apļa, bet otrajai kārtai būs caurums vidū. Cep 2,5 stundas +100 °C temperatūrā, pēc tam atdzesē.

Krēmam saldo krējumu saputo ar cukuru, piejauc maskarpones sieru un olu liķieri.

Uz kūkas pamatnes ziež krēmu, virs tā – šokolādes krēma kārtiņu un uzliek ripu ar cauro vidu.

Dekorēšanai paredzēto šokolādi izkausē ūdens peldē, iepilda pergamenta tūtiņā, kam nogriež galu, un uz baltā bezē zīmē ornamentus.

Kūkas vidū izveidotajā iedobē pilda krēmu, šokolādi un marcipāna oliņas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.