Foto-Fliickr/Creative Tools

Kur sojas mērci izmantot kulinārijā? 0

“Pastāstiet, lūdzu, par sojas mērci kulinārijā!” 
Elita Madonā

Reklāma
Reklāma

 

Kokteilis
3 horoskopa zīmes, ko visi mīl – viņi izceļas ar īpašu harismu un siltu enerģiju
“Oficiāli neviens neko neaizliedz.” Krievijā strauji izdziest viena no sievietes galvenajām pamattiesībām
“Viņam sāk šķist, ka drīkst atļauties visu!” Sabiedrība pamatīgi iekarsusi, diskutējot par Oskara Zeizas aizturēšanu
Lasīt citas ziņas

Sojas mērcei kulinārijā ir plašs pielietojums. To izmanto salātiem un karstajos ēdienos. Var lietot mazos gabaliņos sagrieztas vistas filejas, cūkgaļas vai liellopa gaļas marinēšanai. Un, protams, bez sojas mērces nav iedomājams neviens suši.

Ēdieniem pievienojot sojas mērci, uzturā var samazināt sāls daudzumu, jo tā jau ir šajā mērcē. Atkarībā no tās kvalitātes mērcē var būt B2 un B6 vitamīns, magnijs, varš, dzelzs, fosfors, mangāns, niacīns un olbaltumvielas.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.