Foto-Fliickr/Creative Tools

Kur sojas mērci izmantot kulinārijā? 0

“Pastāstiet, lūdzu, par sojas mērci kulinārijā!” 
Elita Madonā

 

VIDEO. “Daudzi atstāj grozus un aiziet.” Pašapkalpošanās kases rada haosu un mulsina pircējus
Kokteilis
Šīs ķīniešu zodiaka zīmes saņems skaidru mājienu “no augšas” un nākamgad pilnībā mainīs savu dzīvi
“Kauns Ārlietu ministrijai!” Sociālajos medijos izplatīts video liek apšaubīt ilggadējās diplomātes Āboltiņas valodas prasmes 4
Lasīt citas ziņas

Sojas mērcei kulinārijā ir plašs pielietojums. To izmanto salātiem un karstajos ēdienos. Var lietot mazos gabaliņos sagrieztas vistas filejas, cūkgaļas vai liellopa gaļas marinēšanai. Un, protams, bez sojas mērces nav iedomājams neviens suši.

Ēdieniem pievienojot sojas mērci, uzturā var samazināt sāls daudzumu, jo tā jau ir šajā mērcē. Atkarībā no tās kvalitātes mērcē var būt B2 un B6 vitamīns, magnijs, varš, dzelzs, fosfors, mangāns, niacīns un olbaltumvielas.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.