Foto – Shutterstock.com

Plašāk izmantotie 1

Gan mājsaimniecībās, gan ražotnēs neiztiek bez kokvilnas diegiem. Tos izmanto ne vien kokvilnas audumiem, bet arī linam vai mākslīgajam zīdam. Kokvilnas diegi var būt spīdīgi vai matēti, balti, melni vai krāsoti. Spīdīgie ir izturīgāki nekā matētie un šūšanas laikā mazāk mezglojas.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni 8
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam
Lasīt citas ziņas

Nr. 30 – īpaši izturīgi, der bieziem un smagiem kokvilnas audumiem, darba apģērbiem, polsterējumiem, tapsējumiem, pārklājiem, vannas dvieļiem un tekstilijām.

Nr. 40 – izturīgi, paredzēti bieziem audumiem, piemēram, džinsa audumam un kokvilnas kanvai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nr. 50 – vidēji izturīgi, piemēroti kokvilnas auduma kleitu, kreklu un citu izstrādājumu šūšanai.

Nr. 80 – smalki, der apakšveļas, blūžu un svārku šūšanai.

Ļoti izturīgi ir kokvilnas diegi, kas, izmantojot speciālu tehnoloģiju, ražoti apavu, cimdu un ādas vīļu šūšanai, kā arī grāmatu iesiešanai. Daudz trauslāki ir sadiegšanai paredzētie kokvilnas diegi. Tie piemēroti tikai pagaidu, nevis pastāvīgiem dūrieniem, jo viegli notrūkst, nebojājot audumu.

Tikpat biežs izmantojums ir poliestera diegiem. Tos ražo no augstas kvalitātes poliestera šķiedrām, kas pēc savērpšanas tiek krāsotas un apsvilinātas, tādējādi iegūstot mirdzošu un viendabīgu pavedienu.

Poliestera diegi ir izturīgi un elastīgi, piemēroti sintētiskajiem un dabiskajiem audumiem, arī zamšādai, mākslīgajai ādai un līdzīgiem materiāliem.

Nr. 30 – īpaši izturīgi, domāti darba apģērbiem, polsterējumiem, dekoratīvām nošuvēm, pogcaurumu apstrādei un pogu piešūšanai.

Nr. 100 – vidējas stiprības, paredzēti veļai, blūzēm, kleitām, uzvalkiem un āra apģērbiem.

Ja ir nodoms lāpīt kokvilnas zeķes, var izmantot ielāpiem domāto diegu, kas ir kokvilnas (32%) un poliestera (68%) apvienojums. Šim diegam raksturīga īpaša noturība pret berzi.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.