Nedienas ar rēķiniem un rādījumiem 2

Jaunums brīvajā tirgū ir, ka visi klienti, kas nemaksā izlīdzināto maksājumu, saņem elektroenerģijas rēķinus ar maksājuma atšifrējumu pa vismaz četrām pozīcijām, tostarp elektroenerģijas cena, pārvades un sadales pakalpojumi, obligātās iepirkuma komponentes (atjaunojamiem energoresursiem un koģenerācijai). Brīvajā tirgū nevar elektrības patēriņu reizināt ar maksu par vienu kWh.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā 207
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Lasīt citas ziņas

“Matemātika vairs nav tik vienkārša. Elektroenerģijas cena mainās, bet citas komponentes nemainās. Šā iemesla dēļ rēķinu gatavo elektrības pārdevējs,” teic S. Linde. Mājsaimniecībām, kas nav izvēlējušās izlīdzināto maksājumu, ir jāziņo skaitītāja rādījums. Tiesa gan, ja par to neziņos “Sadales tīklam” vai elektrības pārdevējam, tad nākamajā mēnesī maksu aprēķinās pēc agrāko mēnešu vidējā patēriņa. “Latv­energo” klienti rādījumus var ziņot uzņēmuma portālā, ar mobilo lietotni, ar īsziņu un zvanot. Arī rēķinu saņemšanas iespējas ir dažādas, tostarp elektroniskā formā (bezmaksas pakalpojums), pa pastu (maksa 50 centi), ar īsziņu un momentrēķins, kas gan darbošoties no marta. Rādījums ir jāziņo arī tad, ja elektroenerģija nav tērēta. Skaitītāja rādījumi ir jāiesniedz no 27. līdz nākamā mēneša 6. datumam.

Patlaban “Latvenergo” operatori saņem vismaz divas reizes vairāk zvanu un trīs reizes vairāk elektroniskā pasta vēstuļu ar jautājumiem par rīcību brīvā tirgus situācijā. “Meklējam dažādus risinājumus, tostarp darbojamies brīvdienās, pērkam ārpakalpojumu un piesaistām palīgus,” tā S. Linde.

4. maijs – aprit 34 gadi kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas. Svinam šo dienu kopā – svētku afiša
TESTS. Cik daudz tu zini par 4. maiju jeb dienu, kas mainīja Latvijas vēsturi?
Ar vienu roku dod, ar otru ņem – G7 dienaskārtībā vairs nav Krievijas aktīvu konfiskācija. Ir tikai bailes?
Krimināls
VIDEO. “Tu esi pārāk resns!” Tēvs savu sešgadīgo dēlu triec pa skrejceliņu līdz nāvei