
Kuru zivi nedrīkst ēst kopā ar ādu: eksperts nosauc sugas un brīdina par sekām 0
Dažu zivju āda var būt bīstama cilvēkiem, īpaši, ja to ēd lielos daudzumos. Šeit apskatīsim, kuras zivis labāk notīrīt un kāpēc, kā arī uzzināsim, ko par to saka eksperts.
Svaiga zivs ir gardums, ko var pagatavot neskaitāmos veidos, taču ne visas zivis ir drošas ēšanai ar visu ādu. Šefpavārs Eds Kotons, daloties pieredzē ar Tasting Table, norāda, ka dažas zivju sugas ir jāatbrīvo no ādas, lai izvairītos no riskiem veselībai.
Viņš īpaši izceļ marlīnu, haizivi, zobenzivi un karalisko makreli kā sugas, kuru ādā ir augsts dzīvsudraba saturs. “Šo zivju ādu nevajadzētu ēst lielos daudzumos,” brīdina Kotons, piebilstot, ka labāk no tās vispār atteikties.
Turklāt ‘daās izceļas ar vēl citu problēmu – to āda ir klāta ar asiem, ērkšķiem līdzīgiem izaugumiem, kas padara to ne tikai neēdamu, bet pat bīstamu. “Tā nav āda, ko jūs gribētu košļāt,” ar humoru piebilst šefpavārs.