Foto – Anda Krauze

Dzīves baudas
 0

– Es neprotu gatavot. Kādreiz aizejam ar Simonu uz krogu, lai gan man nepatīk uzturēties daudzu cilvēku sabiedrībā. Reizēm nopērku jau gatavu ēdienu, citreiz man to atnāk pagatavot pavāre. Man ir svarīgs noteikts komforta līmenis. Lai mājās būtu televizors ar pietiekami lielu ekrānu, lai ziemā varētu iekurt kamīnu, aizdegt smaržīgu sveci un radio paklausīties roku vai paskatīties “Mecco” kanālu, kurā skan opermūzika. No ēdieniem man vislabāk garšo zivis. Reizēm ieturu maltīti Centrāltirgū atvērtajā restorānā “Siļķītes un dillītes”. Tur vienmēr var nobaudīt svaigi ceptas reņģītes un citus garšīgus zivju ēdienus. Tāpat tirgū iegādājos kādu cieto sieru, kas, starp citu, ir labs antidepresants. Īpaši esmu iecienījis cieto sieru “Čempions”, kam ir arī pieņemama cena. Pie viena nopērku arī garšīgo Svētes maizi, – par gastronomiskajām baudām stāsta Volmārs.

Reklāma
Reklāma
TESTS. Izpildi testu un pārliecinies, vai zini latviešu valodas gramatiku tikpat labi, cik devītklasnieks
TV24
“Kandidāts, kurš grib braukt uz Briseli, kaut ko “klārē” krieviski!” Timrots, Kampars un Upleja-Jegermane komentē debates krievu valodā
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs 10
Lasīt citas ziņas

Atceros, ka mans brālis Normunds, kas arī strādā Latvijas Televīzijā, stāstīja pasenu notikumu. Aizbraukuši ar Volmāru komandējumā, un tur kādā veikalā viņam ļoti iepaticies viens džemperis, bet Andrejs nebija paņēmis līdzi lieku naudu. Brālis to aizdevis, un Andrejs vēl aizvien pieminot šo gadījumu. Pa šo laiku džemperi jau saēdušas kodes, bet Volmārs uzsver, cik mīļš pirkums tas viņam bijis. Vaicāju, vai Andrejam ir svarīgs ārējais tēls un tas, ko velk mugurā.

– Atšķirībā no dēla es neesmu švīts. Visērtāk jūtos vecās, jau ienēsātās drēbēs. Jaunās drēbes tik labi nesēž mugurā. Apdriskāts apkārt nestaigāju, bet man svarīgi, lai būtu brīva sajūta. Par piedalīšanos kādā fotosesijā man uzdāvināja elegantu melnu uzvalku, ko divu gadu laikā nebiju ne reizes uzvilcis. Televīzijā varu parādīties kadrā bez šlipses, jo tā nav ziņu studija. Tāpēc brīvi varu izvēlēties, likt kaklasaiti vai ne, – paskaidro Andrejs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Volmāram kā tēvam noteikti ir atšķirīga pieredze bērnu audzināšanā – kāda bija tolaik, kad dēls auga, un kāda tagad, kad aug meita. Viņš teic, ka ar dēla audzināšanu šā vārda klasiskajā nozīmē nav nodarbojies, bet gan ņēmis līdzi uz televīziju, kafejnīcām. Meitas audzināšanā Andrejs pilnībā atbalsta Simonas uzskatus un tajos neiejaucas. Kādreiz gan Simonu pakritizējot par to, ka meitai pārāk daudz atļauj, taču pret Niku savulaik viņš arī nav bijis stingrs.

No malas šķiet, ka Andrejs ir kompānijas cilvēks, tāpēc pavaicāju – vai tev ir liels draugu loks?

– Ar gadiem viņu paliek aizvien mazāk, jo arī laiks sarūk. Man negribas satikties tikai satikšanās pēc. Esmu emocionāls, taču tajā pašā laikā arī pragmatisks, un uzskatu, ka labāk tā vietā palasīt grāmatu, noskatīties labu filmu vai kā citādi sevi bagātināt.

Agrīnā jaunībā vairāk pievērsos draugiem, bet tagad man ir viens draugs – Dzintars Mellkauss. Ar viņu iepazinos, kad veidoju sižetu par Rīgas kamerteātri. Niks pirms vairākiem gadiem kādā intervijā teica, ka viņa tēvs pēc savas būtības ir vienpatnis. Tas tiesa, man neapnīk būt vienam. Jaunībā cilvēks mainās, bagātinās, attīstās, taču daudzi tajā līmenī paliek visu mūžu. Man netīk, ja katrs teikums sākas ar vārdiem – atceries, kā bija toreiz? Tas viss ir sen pagājis, man interesē, kā ir šodien, – noteic Andrejs.

Spriežu, ka, atrodoties sabiedrībā, visi noteikti no Volmāra gaida asprātības un jautru sprēgāšanu. Andrejs paskaidro – kā nu kurā kompānijā gadoties. Reizēm apkārtējie ir vīlušies, ka Volmāram nenesas prāts uz pasprēgāšanu, bet citā pulciņā viņš atraisās, un tad valda liela jautrība. Dažreiz viņš apzināti neverot vaļā muti, ja ir pārliecināts, ka tiks pārprasts. Viņš esot melnā humora cienītājs.

Reklāma
Reklāma

Bija tāds laiks, kad Andrejam izteica piedāvājumu startēt lielajā politikā. Volmārs atbildējis – esmu žurnālists, ko tur darīšu? Viņam paskaidrots – galvenais, iestāties partijā un kļūt par “ievilcēju”, bet pēc tam jau varēs stāties ārā. Andrejs uzskatījis, ka tā būtu vēlētāju mānīšana. Prātojot par to, kāpēc politikā iesaistās aktieri, mūziķi, sportisti, Andrejs spriež, ka aktieri to dara naudas dēļ. Pārējie arī meklē kādu izdevīgumu vai vismaz svarīguma apziņas iegūšanu. Volmārs toreiz lēma labāk palikt televīzijā un veikt savu profesionālo darbu, bet brīvajā laikā viņš paskatās filmas, palasa grāmatas un, kā pats saka, par veselību domājot, vakaros iedzer sauso sarkanvīnu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.