Foto – Dainis Bušmanis

Tīrs un smaržīgs 2


Auto salona aromātu ievērojami uzlabo mašīnas iekšpuses uzkopšana ar dažādiem tīrīšanas un kopšanas līdzekļiem. Mūsu mitrajā un mainīgajā klimatā, kad braucamrīks ātri nosmērējas gan no ārpuses, gan iekšpuses, pedantiskākie autoīpašnieki saviem spēkratiem spiesti veltīt papildu uzmanību. Populārākie autoķīmijas produkti, kas paredzēti sēdekļu, paklāju, stiklu un paneļu kopšanai, bez to tiešā tīrīšanas uzdevuma veic arī salona atsvaidzināšanu un aromatizēšanu, jo ir taču daudz patīkamāk sajust kāda zināma tīrītāja (lai arī ķīmisko) smārdu nekā mitruma un ar netīrumiem pievilkušos sēdekļu vai paklāju sastāvējušos dvaku. Līdz ar vasaras atnākšanu ir vērts padomāt par kārtīgu mašīnas salona ģenerāltīrīšanu, ko iespējams veikt arī specializētos servisos. Tad parasti auto ir jāatstāj uz diennakti. Mašīnas salonam tiek veikta pilna ķīmiskā tīrīšana, kas sevī var ietvert tapsējuma un pārklājaudumu apstrādi, ādas kopšanas kompleksu. Ir arī īpašas programmas, kas atbrīvo mašīnu no alerģiju izraisošām vielām un iznīcina visdažādākās smakas, kas beigās liek braucamrīkam smaržot gandrīz kā jaunam.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kas “svilina taukus” un paātrina vielmaiņu
Kokteilis
FOTO. 5 latviešu slavenības, kuras varētu ieņemt Latvijas prezidenta amatu, ja izvēle būtu mākslīgā intelekta ziņā
Krimināls
“Viens no bērniem pēkšņi kļuva apātisks, neierasti neaktīvs…” Mārupes pamatskolā 1. klases skolnieks saindējies ar morfija/opiātu grupas medikamentiem
Lasīt citas ziņas

Automašīnas interjera uzkopšanai paredzētie universālie līdzekļi vienlaikus tīra, spodrina un aizsargā visu veidu vinila, plastmasas un gumijas virsmas. Priekšējā paneļa spodrināšanai un antistatiskai pretputekļu apstrādei paredzētos produktus jāuzmanās netrāpīt uz stūres, pedāļiem, kloķiem un slēdžiem. Citādi automobiļa vadības sviras kļūs slidenas.

Auduma sēdekļu un paklāju tīrītājus var izmantot ne tikai auto salona uzkopšanai, bet arī mājās paklāju un mēbeļu tīrīšanai. Ļoti ērti ir putu aerosoli ar baloniņam piestiprinātu birstīti.

Dzidri stikli

CITI ŠOBRĪD LASA

Stikla tīrītāji, kas paredzēti tieši automobiļu stikliem, noņem iestāvējušos netīrumus no iekšējām un ārējām virsmām. Labs paņēmiens, kā uzlabot redzamību lietainā un mitrā laikā, ir logu apstrādāšana ar speciālu autoķīmijas produktu – ūdens atgrūdēju. No šādi apstrādāta vējstikla slotiņas labāk noslauka ūdeni un arī no pārējiem logiem ūdens lāses labāk notek, tādējādi ilgāk saglabājot labu caurredzamību. Ar šādu pašu līdzekli logus var apstrādāt arī no iekšpuses. Tad mitrā laikā stikli mazāk aizsvīst.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.