Foto: shutterstock

Lai kartupeļi labi garšotu. 6 gudrības, kas jāzina katram 0

• Kartupeļi ātrāk izvārās un ir garšīgāki, ja ūdenim pieliek gabaliņu sviesta vai margarīna.

Reklāma
Reklāma
Kalpos teju mūžīgi: vācu eksperti nosaukuši 12 uzticamākos auto modeļus ar 200 000 km nobraukumu
Veselam
Dzīvo ilgāk un jūties jaunāks: 8 ikdienas paradumi, kas glābj no priekšlaicīgas novecošanās un sirds problēmām
“Ja uzbrukums Baltijas valstīm notiks, tad tagad, tuvāko mēnešu laikā,” uzskata Jurģis Liepnieks
Lasīt citas ziņas

• Vārot kartupeļu ūdenim der pievienot 2–3 ķiploka daiviņas un lauru lapu vai nedaudz diļļu.

• Ja vāra uz lielas uguns, kartupeļi no ārpuses ir mīksti, pat plaisā, bet iekšpusē vēl ir cieti. Ugunij jābūt nelielai un vienmērīgai.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Lai mundierī vārītiem kartupeļiem neplaisātu miza, ūdenim pievieno etiķi vai 1–2 ēdamkarotes skābētu gurķu vai kāpostu sulas.

• Lai kartupeļu biezputra nebūtu pelēka, sastampātiem tupeņiem pakāpeniski lej klāt karstu pienu.

• Lai pankūkām rīvētie kartupeļi nesamelnētu, masai pielej nedaudz karsta piena.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.