Foto: shutterstock

Lai kartupeļi labi garšotu. 6 gudrības, kas jāzina katram 0

• Kartupeļi ātrāk izvārās un ir garšīgāki, ja ūdenim pieliek gabaliņu sviesta vai margarīna.

Reklāma
Reklāma
“Katru reizi jauns stulbuma dibens sasniegts!” Soctīkli šokēti par Šlesera komentāru pie “Staro Rīga” objekta, ko radījuši bērni
Kokteilis
Kā un kur tu satiksi savu īsto vīrieti: to tev pateiks tavs dzimšanas mēnesis
Kokteilis
Viņus ātri var atpazīt: 16 brīdinājuma pazīmes, ka jums ir darīšana ar ļaunu cilvēku
Lasīt citas ziņas

• Vārot kartupeļu ūdenim der pievienot 2–3 ķiploka daiviņas un lauru lapu vai nedaudz diļļu.

• Ja vāra uz lielas uguns, kartupeļi no ārpuses ir mīksti, pat plaisā, bet iekšpusē vēl ir cieti. Ugunij jābūt nelielai un vienmērīgai.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Lai mundierī vārītiem kartupeļiem neplaisātu miza, ūdenim pievieno etiķi vai 1–2 ēdamkarotes skābētu gurķu vai kāpostu sulas.

• Lai kartupeļu biezputra nebūtu pelēka, sastampātiem tupeņiem pakāpeniski lej klāt karstu pienu.

• Lai pankūkām rīvētie kartupeļi nesamelnētu, masai pielej nedaudz karsta piena.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.