Foto – AFP/LETA

Pašterapijas kurss 0


11 gadu vecumā Džoliju ieinteresēja teātra pasaule, viņa sāka apmeklēt speciālus kursus. 14 gadu vecumā mācību laikā Lī Strasberga Teātra institūtā Andželīna sāka strādāt par modeli un nofilmējās vairākos videoklipos. Tolaik viņa krāsoja matus radikāli violetā tonī un visu brīvo laiku pavadīja pankklubos, kas atradās visbīstamākajos Losandželosas kvartālos. Tieši tur viņa atklāja psihodēlisko realitāti – heroīnu, LSD, kokaīnu. Tāpat viņa eksperimentēja ar savu seksualitāti, par partneriem izvēloties gan vīriešus, gan sievietes. Andželīna atzinusi, ka tolaik bijis vienalga, ar ko aizvadīt kopā nakti, jo bieži viņa to pat nesaprata. Kā piemiņa par šo periodu uz vēdera palikusi rēta, ko viņa ieguva kādas sadomazohistiskas mīlas rotaļas laikā kopā ar draugu panku, kurš aukstos ieročus mīlēja vēl vairāk nekā viņa.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Andželīna pati uzskata, ka citi viņas izaicinošo uzvedību nepamatoti uztvēra tikai kā dumpošanos. Patiesībā tā bijusi nevis nepieciešamība protestēt vai graut sabiedrības noteikumus, bet centieni atrast sevi, izrauties brīvībā. Kad mēģina uzspiest svešus priekšstatus par dzīvi, tu sāc pretoties. “No malas to var nepareizi iztulkot, bet patiesībā tu vienkārši centies saprast, kas tu tāds esi.”

18 gadu vecumā Andželīna nolēma, ka viņas aicinājums ir kino. 1993. gadā iznāca filma “Kiborgs-2”, kurā aktrise atveidoja iemīlējušos kiborgu. Pēc filmas parādīšanās uz ekrāniem Džolija nolīga sev slepkavu, lai viņu nogalina – tik ļoti viņai nepatika tas, kas rezultātā bija sanācis…

CITI ŠOBRĪD LASA

1998. gadā Džolija atveidoja slavenu 70. gadu supermodeli narkomāni Džiju Karandži biogrāfiskajā drāmā “Džia”. Stāsts bija tik līdzīgs pašas Džolijas dzīvei, ka jaunā aktrise pilnībā nodevās šai lomai. Filmas varone šķita tik līdzīga viņai, ka tas Andželīnu salauza. Viņa devās uz Ņujorku un atstāja vīru, kurš nevēlējās doties līdzi. Viņa pat pārtrauca iet uz citu filmu atlasēm.

Par filmām “Džia” un “Džordžs Volless” Andželīna saņēma pārīti “Zelta globusu”. Bet avīžu slejās viņas vārds parādījās citā sakarībā: 10 jaunu tetovējumu vienas dienas laikā un to demonstrēšana žurnālistiem; Endžija afišējusi savu biseksualitāti, daloties ar žurnālistiem savā pieredzē un apgalvojot, ka gulēt ar pielūdzējām ir daudz foršāk nekā ar pielūdzējiem; viņas garderobē joprojām dominēja melnā krāsa, un uz apkārtējiem viņa raudzījās ar iznīcinoši dēmoniskiem skatieniem.

“Oskaru” Džolija saņēma par sociopātes Lizas lomu filmā “Dzīve pārtraukta” nominācijā “Labākā otrā plāna aktrise”. “Lomas, kuras es izvēlos, ir mans labākais psihoanalītiķis.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.