
Latvieši ražo alu no vietējām upeņu ogām 6
“Lielvārdes alus” tradicionāli darīto eilu klāstu papildinājis ekskluzīvs upeņu alus – “Lielvārdes Upeņu Stauts”. Par godu šim notikumam radīta arī īpaša ierobežota apjoma versija no Latvijā audzētām upenēm, kas tapusi nelielā daudzumā – 10 000 pudeļu.
Lielvārdes alus jau līdz šim sadarbojies ar vietējiem zemniekiem tādu amatnieku alus šķirņu radīšanā kā Ķiršu Kriek un Ķirbju eils, tāpat pērn arī uzsākta sadarbība ar “Latraps” par Latvijā ražota miežu iesala izmantošanu.
Jaunais “Lielvārdes Upeņu Stauts” un tā īpašā ierobežotā apjoma versija atšķiras no citiem aliem ar savu dzidro nokrāsu, svaigu upeņu aromātu un stingrajām putām. Tā darīšanā meistari iedvesmojušies no Eiropas labākajām upeņu alus šķirnēm.
Ingemārs Dzenis, Lielvārdes alus vēstnieks, pauž, ka līdzīgi kā ar pārējiem aliem Lielvārdes ekskluzīvajā klāstā, pirmā ir tapusi versija no vietējām ogām pavisam nelielā apjomā.