“Viņu vajag barot, bučot un nedaudz trenēt,” trenere Olga Šellere (pirmā no kreisās) jokojot iepazīstina ar King of the Dance treniņprogrammu. Septembrī Kings būs Riharda Snikus (zirgā) cīņu biedrs Riodežaneiro paralimpisko spēļu iejādes sacensībās. Viņiem palīdzēs gādīga komanda, kuru vadīs Darja Tihomirova (no labās), bet par sava zirga startu tepat Lavijā pārdzīvos saimniece Irina Andrusa (centrā). Foto – Ilze Pētersone

Saimniece paliek mājās 5

Par olimpieša labsajūtu ikdienā Tīraines stallī rūpējas viņa īpašniece Irina Andrusa. Vēl pirms septiņiem gadiem profesionālai zobārstei pat prātā neienāktu, ka par vaļasprieku kļūs zirgi. Tagad nepaiet ne diena, kad Irina ir stallī pie saviem skaistuļiem – Kinga un izbijuša konkūrista Lebrona, abi iegādāti Rāmavā no zirgaudzētājas Anitas Blaubergas. Pirms pusotra gada viņu uzrunājusi paralimpiešu komanda, kas Rihardam Snikum lūkojusi pēc jauna zirga, un tā sākusies veiksmīga sadarbība, kas šogad martā vainagojās ar lielisku startu trīszvaigžņu līmeņa sacensībās Dohā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Lasīt citas ziņas

Tiesa, īpašniecei ar savu zirgu sen nav sanācis doties izjādē, jo Kings pilnībā nodots Riharda un viņa treneru rīcībā. Katru darba dienu notiekot treniņi, viņai prieks, ka Olgai Šellerei pievienojusies arī iejādes konsultante Agnese Kukaine. “Uzskatu, ka tas ir ieguldījums zirga izglītībā,” atzīst King of the Dance saimniece. Lai gan pati to sarunā neafišē, ir viena no paralimpiešu komandas nozīmīgām atbalstītājām, par Kinga izmantošanu atlīdzību viņa nesaņem.

Uz Brazīliju līdzi savam zirgam Irina nedosies – sazināšoties ar komandu pa tālruni un caur internetu, viņa bez žēluma balsī nosaka. Pirms Kataras nedaudz sirds nodrebējusi – kā nu būs pirmo reizi lidojumā un tik tālā zemē, taču tagad esot mierīga – Kings ir drošās rokās.

CITI ŠOBRĪD LASA

Darja Tihomirova atzīst, ka ar īpašnieci komandai ļoti paveicies. “Paldies Dievam, ka mums beidzot ir zirgs, kurš netiek pārdots!” Nopietniem olimpiskajiem mērķiem ar biznesu esot grūti sacensties, bet Kingam jau pēc pirmā starptautiskā starta pieteikušies nopietni ņēmēji no Korejas. Īpašniece tikai nosaka: “Par pārdošanu es nedomāju, man zirgi ir priekam, atpūtai un dvēselei.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.