“Viņu vajag barot, bučot un nedaudz trenēt,” trenere Olga Šellere (pirmā no kreisās) jokojot iepazīstina ar King of the Dance treniņprogrammu. Septembrī Kings būs Riharda Snikus (zirgā) cīņu biedrs Riodežaneiro paralimpisko spēļu iejādes sacensībās. Viņiem palīdzēs gādīga komanda, kuru vadīs Darja Tihomirova (no labās), bet par sava zirga startu tepat Lavijā pārdzīvos saimniece Irina Andrusa (centrā). Foto – Ilze Pētersone

Bučot, barot un trenēt 5

“Viņu vajag labi barot, bučot un nedaudz trenēt, tad arī viss notiek,” ar olimpieša treniņplānu smaidot iepazīstina Olga Šellere. Attīstība, kas vārda tiešā nozīmē notiekot soli pa solim, vērojama pusgada, gada, pat pāris gadu laikā, jo zirgs vēl jauns – tikko izaudzis no tīņa vecuma. “Man kā trenerei ir svarīgas dzīvnieka fiziskās dotības, kā notiek sadarbība ar sportistu un lai tā būtu veiksmīga arī ilgstošā laika periodā,” Šellere dod vērtējumu savam audzēknim un piebilst, ka jau tagad Kinga konkurētspēju viņa novērtē uz visiem simts procentiem.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 68
Krievijas diktators Putins ir gatavs veikt nelielu militāru operāciju pret kādu no Baltijas valstīm
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
Lasīt citas ziņas

Rihards, jautāts, kā izveidojusies saskaņa ar zirgu, paceļ īkšķi, apliecinot, ka tā ir ļoti laba. Tas gan nenozīmē, ka cīņu biedram neuznākot garastāvokļa maiņa, kūtrāks noskaņojums un citas kaprīzes, kas raksturīgas arī homo sapiens sportistiem. Kingu varot uzmundrināt kāds gardums – burkāns, īpašās “končas” vai vienkārši sirsnīga kopā būšana un buča uz purna.

Patlaban paralimpiešu komanda gatavo jaunu frī­staila jeb brīvā stila programmu, kuru pirmo reizi plašākai publikai un tiesnešiem rādīs jūnija beigās sacensībās Somijā. Tehniskā puse tai jau gatava, vēl jāpievieno muzikālais pavadījums, skaidro komandas vadītāja Darja Tihomirova. Pēc pirmizrādes somu zemē atliks vēl laiks līdz startam Rio šo to pieslīpēt. Iejādes tandēms savas prasmes demonstrē trīs disciplīnās – jau pieminētajā brīvajā stilā, individuālajā un komandas testā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.