Foto – Timurs Subhankulovs

Arī dziedātājiem nav jātur svece zem pūra 0

“Ja kādam ir uztraukums par grūtākajām dziesmām, tad lauku un mazāka sastāva koriem būs iespēja skatēm individuāli šīs dziesmas neizlozēt, bet dziedāt tikai apriņķa kopkora sastāvā, kā tas bijis arī līdz šim, lai cilvēkiem nebūtu lieka stresa,” teic Mārtiņš Klišāns. Ja korī ir divi tenori vai trīs basi, tad ir pilnīgi skaidrs, ka atsevišķi šis koris nespēs nodziedāt ne Pētera Barisona “Pa zvaigžņu ceļu”, ne Emīla Dārziņa “Lauztās priedes”, taču koru apriņķa kopkorī minētās dziesmas nodziedāt varēs. Tāpēc, tāpat kā līdz šim, pastāv nosacītais A un B grupas koru dalījums.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
VIDEO. Latviešu puisis Zigmunds kopā ar māti nolēmuši pārcelties uz Baltkrieviju un iegādāties tur īpašumu: “Meklēs labāku dzīvi” 294
Gatavo Krieviju konfliktam ar NATO: atklāj, kāpēc Putins atlaida Šoigu un viņa vietā amatā iecēla Kremļa ekonomistu
Lasīt citas ziņas

Vēl, runājot par repertuāru, Dziesmu svētku kopienas aprindās dzirdēts jautājums – vai mirklī, kad ir zināma konkursā uzvarējusī koncerta koncepcijas ideja un tās autors, koncerta mākslinieciskais vadītājs, doma par konkrētām dziesmām, savus priekšlikumus nebūtu tiesīgi izteikt arī paši dziedātāji? Jā, viņi ir amatieri, taču, pateicoties daudzu gadu pieredzei, vai arī no viņu puses nevar nākt priekšlikums ar kādu koncepcijā iederīgu, bet piemirstu dziesmu? Mārtiņš Klišāns teic, ka šāda iespēja esot dota: “Diriģentu sanāksmē oktobrī visiem lūdzu aktīvi piedalīties un iesūtīt priekšlikumus, kurus taču var izteikt arī viņu vadīto koru dziedātāji. Taču kolēģi pagaidām ir diezgan neaktīvi. Ir daži atsevišķi diriģenti, kuri iesaistās un iesūtījuši interesantus variantus. Mani ļoti interesēja tieši tautasdziesmu bloks, jo­projām esmu atvērts šai pozīcijai. Priekšlikumi ir, taču maz, bet to iesniegšana nevar vilkties bezgalīgi. Noslēguma koncerta koncepcijai jābūt izstrādātai līdz pēdējam punktam nākamā gada pavasarī.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.