Foto – Anda Krauze

Lēcu salāti ar tvaicētiem burkāniem, grilētiem kabačiem un bekonu 0

Sastāvdaļas
• 500 g vārītu lēcu
• 2 vidēja lieluma kabači (vai cukīni, vai patisoni)
• 200 g jauno burkānu
• 100 g franču pupiņu
• 200 g kūpināta bekona
• ķirbju eļļa

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 27
Lasīt citas ziņas

Mērcei
• baltvīna etiķis
• olīveļļa
• graudu sinepes
• pipari
• sāls
• cukurs

Pagatavošana.
Kabačus sagriež ripiņās, grilē uz pannas, pēc tam pārlej eļļas un etiķa vinegretu, ko pagatavo no baltvīna etiķa un eļļas (attiecībā 1:3), graudu sinepēm, pipariem, sāls un cukura. Kabačus var arī necept, svaigiem pārliet eļļas un etiķa vinegretu un ļaut 10 minūtes ievilkties. Burkānus blanšē sālsūdenī, franču pupiņas 10 minūtes pavāra, kūpināto bekonu apcep uz pannas. Lēcām pievieno sagatavotos kabačus, burkānus un pupiņas, sajauc ar dārzeņiem un uzslaka ķirbju eļļu. Pasniedz ar ceptām bekona šķēlēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Salātu mērcei jeb eļļas un etiķa vinegretam var pievienot vairākus etiķus, piemēram, baltvīna, sarkanvīna, arī balzametiķi. Var etiķa vietā izmantot citrona sulu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.