Foto – Fotolia

Liekam burkās! 10 marinētu gurķu, patisonu, ķiploku receptes 2

Marinēti ķiploki ar garšvielām

Tematiskā avīze “Sīpolaugi”
Reklāma
Reklāma
Baidenu skārusi slimība, ko, iespējams, varēja novērst: 6 prostatas vēža simptomi, ko vīrieši vienkārši ignorē
Bīstami manevri: Baltijas jūrā noticis nepatīkams incidents, kurā iesaistīti NATO un Krievijas karakuģi
Kokteilis
Četras zodiaka zīmes, kas šajā nedēļas nogalē riskē zaudēt visu savu naudu
Lasīt citas ziņas

Ķiplokus dažas sekundes blanšē sālsūdenī, tad strauji atdzesē ledainā ūdenī, lai tie nekļūtu tumši. Pēc tam saliek burkās.

Gatavo marinādi: katlā uzvāra ūdeni, pieber cukuru un sāli, pēc vēlēšanās dažas lauru lapas, smaržīgos un melnos piparus, krustnagliņas. Marinādi uzlej ķiplokiem. Burkām uzliek metāla vāciņus un pasterizē 6–8 minūtes +85 °C (0,5 l burkas).

CITI ŠOBRĪD LASA

Marinētus ķiplokus var sagatavot ziemai arī bez pasterizēšanas, bet ar vairākkārtēju pārliešanu. Uzvāra marinādi un karstu uzlej ķiplokiem. Atdzesē, tad nolej, vēlreiz uzvāra un uzlej ķiplokiem. To atkārto trīs reizes. Pēc tam burkas aizvāko, apgriež otrādi, apsedz un patur siltumā. Atdzisušas nes uz pagrabu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.