Modris Fokerots mežā Pūres pagasta “Kalnlejās” rāda, ka grāvji reāli izrakti, koki aug griezdamies, nekādas blēdības un tukšu salmu kulšana nav notikusi.
Modris Fokerots mežā Pūres pagasta “Kalnlejās” rāda, ka grāvji reāli izrakti, koki aug griezdamies, nekādas blēdības un tukšu salmu kulšana nav notikusi.
Foto – Artis Drēziņš

Grāvji izrakti 14

Grāvji reāli gan tikuši arī rakti un izrakti, kā darbu veicējs tam tika nolīgta Jāņa Slišāna uzņēmums “JS Būve”.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
Lasīt citas ziņas

M. Fokerots tagad man stāsta, ka problēmas sākušās, kad viņš pieprasījis no valsts atpakaļ PVN par iztērēto naudu – tolaik aptuveni 30 000 latus. VID cilvēki paziņojuši, ka notikusi krāpniecība un neko nemaksāšot.

“Inspektori pārbaudīja manu grāmatvedību un paziņoja, ka nekādi darbi neesot notikuši, tikai papīru pārbīdes. Tas bija smieklīgi, jo LAD speciālisti apstiprināja projektus, apskatīja vietas, atļāva rakt un pēc tam pieņēma darbu. Tiesā man jautāja: vai grāvji rakti? Atbildēju, ka rakti. Arī beigās tiesa tam piekrita, to vairs neprasa. Man vēlāk pačukstēja, ka VID man brūkot virsū, jo no manis esot ko paņemt, plāni jāpildot, ar Rīgas priekšniecību viss esot saskaņots. Biju tik pārliecināts par savu taisnību, ka Liepājas tiesu namā prāvu pret VID par PVN atmaksu vinnēju bez advokāta, domāju, ka tāpat būs Administratīvajā apgabaltiesā, kurā VID lēmumu pārsūdzēja. Bet vienu lietu zaudēju un iesniedzu sūdzību Augstākajā tiesā, atlikušajās divās vēl gaidu tiesas spriedumu. Plus vēl man ne tikai neatmaksāja PVN, bet uzrēķināja par to 50% soda naudu. Un tagad vēl krimināllieta pret mani! Piedevām LAD prasa atpakaļ visu līdz­finansējumu un ietur aptuveni 15 000 eiro maksājumus par platībām un jaun­audzēm no citiem projektiem,” stāsta M. Fokerots.

CITI ŠOBRĪD LASA

Meža īpašnieks izsaka aizdomas, ka uzņēmuma “JS Būve” problēmas pārvērstas par viņa problēmām, ka viņam bijis jāzina, ka “JS Būve” netiks galā ar darbiem, ka viņi ņems apakšuzņēmējus un tur viss nenotikšot likumīgi.

“Man likums neliek kontrolēt darba veicējus: esmu noslēdzis līgumu, samaksājis, darbi arī izdarīti. Turklāt “JS Būve” nav nekāds blēžu kantoris: bez nodokļu parādiem, veicis arī valsts pasūtījumus Austrumu pierobežā. Es saprotu, ka valstij vajag naudu, bet kāpēc tā izrīkoties ar mani, godīgi uzņēmēju, un vēl sēdināt uz apsūdzēto sola?” jautā M. Fokerots.

“Kad es uzpirku nevienam nevajadzīgus izcirtumus, mani sauca par jocīgu, tagad, kad mežu atjaunošanā esmu ieguldījis vairāk nekā pusotru miljonu eiro, kad esmu arī pietiekami bagāts, lai par iztiku nebūtu jādomā, mani elementāri apskauž un grib ielikt cietumā!” sašutis uzņēmējs.

Fokerota emocijas ir saprotamas, bet tikpat saprotams, ka arī VID nav gluži muļķi. Ir vākti pierādījumi, runāts ar cilvēkiem, vērtēti apakšuzņēmēji, sekots dokumentu un naudas plūsmai. Daudz kas “paliek aiz kadra” gan no vienas, gan otras puses un, visdrīzāk, atklāsies krimināllietas iztiesāšanā, tostarp arī par apakšuzņēmējiem un viņu darbību, par kuriem man neko neizdevās uzzināt.

“JS Būve” vadītājs Jānis Slišāns stāsta, ka pret viņu ir administratīvas prasības un Fokerota krimināllietā viņam ir liecinieka statuss: “Tagad neko daudz negribētu komentēt. Objekti nodoti, gan es, gan Fokerots nodokļus esam nomaksājuši, bet tas, ko nav izdarījuši apakš­uzņēmēji, mūs neskar.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.