Modris Fokerots mežā Pūres pagasta “Kalnlejās” rāda, ka grāvji reāli izrakti, koki aug griezdamies, nekādas blēdības un tukšu salmu kulšana nav notikusi.
Modris Fokerots mežā Pūres pagasta “Kalnlejās” rāda, ka grāvji reāli izrakti, koki aug griezdamies, nekādas blēdības un tukšu salmu kulšana nav notikusi.
Foto – Artis Drēziņš

Pierādījumi nelikumībām esot pietiekami 14

Valsts ieņēmumu dienesta finanšu policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš un Finanšu izlūkošanas daļas vadītājs Māris Vītols par M. Fokerota lietu atteicās sniegt detalizētu informāciju. Gan tāpēc, ka likums iestādei liedzot runāt par konkrētu lietu, gan tāpēc, ka lieta nodota prokuratūrai, kas to tālāk virzīs uz tiesu. Vienīgais, ko viņš pasaka: pierādījumi nelikumībām esot pietiekami un VID cerot uz profesionālu tiesas spriedumu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem pieciem gadiem, tevī slēpjas potenciāls kļūt par ģēniju
Kokteilis
Juris Žagars atklāj vīrieša lietošanas instrukciju: “Nevajag visu laiku psihot kā trakam ezim!” 20
“Latvijā ir akūta odu krīze” – kamēr cilvēki šausminās par odu “mākoņiem”, tikmēr entomologs uzsver, ka nekas pārdabisks nenotiek 40
Lasīt citas ziņas

Taču VID amatpersonas atklāja, kāda mēdz būt Eiropas Savienības struktūrfondu finansējuma izkrāpšanas shēma. Vai precīzi tā vai ar variācijām noticis (vai vispār tiesā pierādīs, ka noticis) arī Fokerota gadījumā, varam tikai minēt.

“Parasti cilvēkam, kas vēlas apgūt struktūrfondus, ir vēlme piesaistīt pēc iespējas lielāku summu. Tikpat normāli, ka darbu veikšanai tiek nolīgts uzņēmējs, kas saņem finansējumu. Un visbiežāk darbi tiek arī veikti,” stāsta K. Podiņš. Bet kur tad problēma?

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.