homemade chokeberry juice or liqueur – food and drink

Liķieris “33 lapas” no aronijām 0

No aroniju ogām un dažādu ogu krūmu lapām var pagatavot dzērienu. Degustējot šo liķieri, kas sasmēlies ķiršu, upeņu un aveņu aromātu, nav nemaz tik viegli uzminēt, kā tas gatavots.

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli”
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 156
Lasīt citas ziņas

Vajadzēs 200 g aroniju ogu, 33 ķiršu lapas, 33 upeņu lapas un 33 aveņu lapas. Būs vajadzīgs citrons (vai 1 tējkarote citronskābes), 1 glāze (apmēram 200 g) cukura un 0,5 l degvīna.

Ogas un lapas nomazgā, ieliek katlā, aplej ar 800 ml ūdens, uzliek vāku un, kad maisījums uzvārījies, to uz mazas uguns pavāra apmēram 30 minūtes. Atdzesē, nolej caurdurī un masu viegli izspiež. Izmantoto ogu un lapu masu var izmest.

CITI ŠOBRĪD LASA

Rubīnsarkanajam šķidrumam pieber cukuru, pievieno citrona sulu (pēc garšas) vai pieber 1 tējkaroti citronskābes. Nedaudz uzsilda, lai cukurs izšķīstu. Kad šķidrums atkal atdzisis, pielej puslitru degvīna. Lai dzēriens kļūtu dzidrs, to izkāš. Liķieri (iznāks apmēram pusotra litra) sapilda tīrās pudelēs un aizkorķē.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.