homemade chokeberry juice or liqueur – food and drink

Liķieris “33 lapas” no aronijām 0

No aroniju ogām un dažādu ogu krūmu lapām var pagatavot dzērienu. Degustējot šo liķieri, kas sasmēlies ķiršu, upeņu un aveņu aromātu, nav nemaz tik viegli uzminēt, kā tas gatavots.

Reklāma
Reklāma
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 45
Kokteilis
TESTS. No 1 līdz 9: izvēlies vienu ciparu; aiz katra no tiem slēpjas slepens vēstījums tieši tev
Lasīt citas ziņas

Vajadzēs 200 g aroniju ogu, 33 ķiršu lapas, 33 upeņu lapas un 33 aveņu lapas. Būs vajadzīgs citrons (vai 1 tējkarote citronskābes), 1 glāze (apmēram 200 g) cukura un 0,5 l degvīna.

Ogas un lapas nomazgā, ieliek katlā, aplej ar 800 ml ūdens, uzliek vāku un, kad maisījums uzvārījies, to uz mazas uguns pavāra apmēram 30 minūtes. Atdzesē, nolej caurdurī un masu viegli izspiež. Izmantoto ogu un lapu masu var izmest.

CITI ŠOBRĪD LASA

Rubīnsarkanajam šķidrumam pieber cukuru, pievieno citrona sulu (pēc garšas) vai pieber 1 tējkaroti citronskābes. Nedaudz uzsilda, lai cukurs izšķīstu. Kad šķidrums atkal atdzisis, pielej puslitru degvīna. Lai dzēriens kļūtu dzidrs, to izkāš. Liķieri (iznāks apmēram pusotra litra) sapilda tīrās pudelēs un aizkorķē.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.