Foto – Fotolia

Trīs klasiski kokteiļi – kā padarīt tos patiešām izcili gardus? 0

Ketel One Asiņainā Mērija

“Tādus jautājumus, su…, uzdod!” Policists kukuļa izspiedējs aizmirst izslēgt mikrofonu un aizkadrā pasaka, ko domā par prokuroru 1
Amatpersona: Ukrainas triecienā “Vagner” štābam Popasnā nogalināti vairāk nekā 100 krievu algotņu 6
VIDEO. “Viņam nav īsti bail no NATO, drauds ir cits”: Jānis Kažociņš atklāj, kas ir Putina nāvējošais apdraudējums 126
Lasīt citas ziņas

Kokteiļu jaukšanas mākslas atslēga – pareizi sagatavotas sastāvdaļas un pacietība. Īsi pirms svētku brīvdienām pirmo reizi Rīgā pēc īpaša PRIKE Latvija uzaicinājuma viesojās viens no pasaules labākajiem bārmeņiem, zīmolu Diageo Reserve un Bulleit Frontier Bourbon globālais vēstnieks Tims Eteringtons-Džadžs (Tim Etherington-Judge). Vizītes ietvaros T. Džadžs vadīja plaši apmeklētu lekciju – meistarklasi Latvijas labākajiem bārmeņiem, kurā klātesošos iepazīstināja ar dažādu alkoholisko dzērienu vēsturi un to garšas niansēm, kā arī dalījās ar jau labi zināmu kokteiļu atjaunotām, garšas ziņā uzlabotām receptēm. Tieši garšas nianses ir tās, kas atšķir pieņemamu kokteili no patiešām izcila garšas baudījuma. Iepazīsties ar Tima Džadža izstrādātajām trīs kokteiļu receptēm un apgūsti, kā ar nelielu iepriekšēju sagatavošanos varēsi pārsteigt savus draugus ar patiešām izciliem kokteiļiem!

Asiņainā Mērija pavisam noteikti ir viens no pasaulē populārākajiem kokteiļiem – piemēram, ASV to bieži pieņemts pasniegt pat vēlajās brokastīs. Ņemot vērā, ka kokteiļa pagatavošanas process nav sarežģīts, daudzi bārmeņi pasaulē izstrādā savu īpašo Asiņainās Mērijas recepti. Tima Džadža Asiņainās Mērijas receptes atslēga neslēpjas pagatavošanas procesā, bet gan iepriekš īpaši sagatavotajā degvīnā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sastāvdaļas:
60ml Ketel One degvīns
2 ēdamkarotes Virgin olīveļļas
Tomātu sula
Citronu sula
Svaigi mārrutki
Tobasko mērce
Seleriju sula
Kūpināts sāls (Smoked Rock Salt)
Melnie pipari

Sagatavošanās process:
Pirms gatavot kokteili, nepieciešams sagatvot degvīnu ar tā saukto fat wash tehniku.
Pudeli degvīna Ketel One sajaucam ar Virgin olīveļļu (2 ēdamkarotes); spēcīgi sakratām. Atstāj uz vienu dienu nostāvēties. Pēc 24 stundām nostāvējušos degvīnu izfiltrējam cauri kafijas filtram un izfiltrēto dzērienu ievietojam saldētavā. Kad degvīns ļoti spēcīgi atdzesēts, to vēlreiz izfiltrējam cauri kafijas filtram. Tad tas ir gatavs lietošanai kokteilī.

Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sajaucam šeikerī. Pasniedz sulas (jeb highball) glāzē, kas pildīta ar ledu (pēc ieskatiem). Dekorē ar selerijas kātiņu vai citrona šķēlīti.


Ananasu Ekspresis (Pineapple Express)

Pasaulē slavu iekarojušais kokteilis Ananasu Ekspresis ir svaigs un gards dzēriens. To bieži vien ierasts gatavot ar rumu, taču Tims Džadžs savu Ananasu Ekspresi izvēlas gatavot, izmantojot burbonu. Šajā kokteilī pats galvenais ir kvalitatīvs ananasu sīrups, kas arī tam sniegs tā izcilo garšu.

Sastāvdaļas:
60ml Bulleit burbona
15ml paštaisīta ananasu sīrupa
Sauja piparmētru
Sasmalcināts ledus

Sagatavošanās process:
Pirms sākt gatavot kokteili, jāsagatavo ananāsu sīrups – nederēs veikalā pirktais sīrups, vislabāko garšu varēs iegūt, to pagatavojot pašam.
Lai pagatavotu sīrupu, no sākuma jāspiež sulu no svaiga ananāsa. Svaigo sulu sajaucam ar cukuru attiecībā 1:1 un visu šo lejam katliņā. Sildām uz lēnas uguns, maisot kamēr viss cukurs ir izkusis. Atdzesē. Tad tas ir gatavs jaukšanai kokteilī.

Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sajaucam šeikerī. Lejam atdzesētā glāzē un dekorējam ar ananāsa šķēlīti.


Viskija migla (Whiskey Mist)

Viskija migla ir īpašs, Tima Džadža radīts kokteilis, kuru diez vai sastapsi Rīgas krogos un restorānos. Tāpēc rekomendējam šo kokteili izmēģināt pagatavot pašam – lai gan sastāvdaļas sākotnēji var šķist nedaudz neierastas, ticiet mums, Jūs to nenožēlosiet! Kokteilim ir izsmalcināta un niansēta garša.

Sastāvdaļas:
25ml Johhnie Walker Gold Label Reserve
25ml svaigas biešu sulas
25ml Rosso Vermuts
25ml Ķiršu brendija

SAISTĪTIE RAKSTI

Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sajaucam kopā šeikerī un lejam glāzē (pēc izvēles). Kokteilim iespējams pievienot arī ledu.

“Garšas nianses ir tās, kas atšķir pieņemamu kokteili no patiešām izcila kokteiļa. Tāpēc ir vērts iepazīt katra dzēriena specifiku un tā izmantošanas iespējas – pārzinot savu izmantoto dzērienu īpašības, strādāt ar tiem kļūst daudz ērtāk un arī interesantāk,” tā komentē T.Džadžs, uzsverot, ka kokteiļu pagatavošanā nevajadzētu baidīties eksperimentēt ar dažādām garšām, jo tā iespējams radīt kaut ko patiešām īpašu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
Stāda zemenes un avenes, sēj zālāju, novāc tomātus un gurķus. Kas darāms dārzā no 15. līdz 22.augustam?
Gardā vistiņa kefīrā
VIDEO. “Tā ir īsta sliņķu metode!”: zaļā dzīvesveida piekritēja Anitra Tooma pastāsta, kā uz kartona izaudzēt kartupeļus 16
efektīvi cīnīties ar augu slimībām un kaitēkļiem augustā?
“Tādus jautājumus, su…, uzdod!” Policists kukuļa izspiedējs aizmirst izslēgt mikrofonu un aizkadrā pasaka, ko domā par prokuroru 1
Amatpersona: Ukrainas triecienā “Vagner” štābam Popasnā nogalināti vairāk nekā 100 krievu algotņu 6
VIDEO. “Viņam nav īsti bail no NATO, drauds ir cits”: Jānis Kažociņš atklāj, kas ir Putina nāvējošais apdraudējums 126
FOTO. Kā izskatās nacistu slepenās pilsētas Antarktīdā?
Amerikāņu astronauts Edgars Mitčels nosūtītā vēstulē Obamam atklājis, ka citplanētieši nepieļaus kodolkarus uz Zemes 133
Lasīt citas ziņas
FOTO. Saglabāts pat saimnieka krēsls, kas pildīts ar salmiem! Kā Viktors apvieno senu Jūrmalas vasarnīcu ar mūsdienu arhitektūru 3
Garšīgi, daudz ūdens un maz kaloriju! Kas vērtīgs kabačos?
8 noderīgi padomi, kā izdzīvot pārgājienā tveicīgā laikā 5
Pārstāda avenes, laista un mēslo rododendrus. Kādi darbi dārzā jāpaspēj paveikt augustā? 2
Aromātiski un kraukšķīgi! Trīs gardas mazsālītu gurķīšu receptes
Stāda kokus, laista augus, veido vainagus ķiršiem. Kas darāms dārzā no 8. līdz 15.augustam?
Būvnieki joprojām grēko ar būvdarbu kvalitāti: konstatēti pārkāpumi 30% no visiem apsekotajiem objektiem
Izskan ideja apsvērt atteikties no skolēnu rudens brīvlaika 19
Ražas novākšanas laikā autobraucējien jārēķinās ar lielāku lielgabarīta tehnikas klātbūtni, kas mēdz kavēt satiksmi
“Mēs nevēlamies, ka krievi izbauda mūsu radītās vērtības.” Pakrojas muižas īpašnieki atsakās apkalpot Krievijas tūristus
FOTO. Izsmalcināta publika un stāvovācijas: Ikšķiles estrādē izskanējis prestižais Operetes festivāls 6
FOTO. “Mums bija pašiem savs vasaras festivāls Ventspilī!”: “Prāta Vētra” Reņķa dārzā nospēlē krāšņu koncertu
Svelme turpināsies. Laika prognoze otrdienai
Latvijai piegādātas pirmās vakcīnas pret pērtiķu bakām. Vai būs jāpotējas visiem? 12
VIDEO. Aleksandrs Lukašenko pie sevis ciemos uzaicinājis gubernatorus: viesi spiesti vakariņot pie galda, uz kura atrodas… suns
Darbu plānošana pēc Austrumu horoskopa no 21. līdz 26.jūnijam
Emīls, Egita un Monvīds – šīs dienas gaviļnieki. Kā vārds ietekmē tavu dzīvi?
Megana Mārkla pēc viesošanās Londonā gaužām neapmierināta ar 96 gadus vecās karalienes Elizabetes II “uzvedību”
VIDEO, FOTO. “Tu esi mans varonis!”: Holivudas aktieris Bens Stillers devies uz Ukrainu, lai satiktu tur Zelenski
Mūsējie uzvar īpašā auto rallijā Dānijā
Tukuma pusē teju par 40% varētu pieaugt siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifs
Būvnieki joprojām grēko ar būvdarbu kvalitāti: konstatēti pārkāpumi 30% no visiem apsekotajiem objektiem
17:07
“Labības koridori” darbojas, bet draudu ēna Melnajā jūrā saglabājas 1
16:49
VIDEO. Ķirbju audzētājs izaudzējis milzu ogu, kas ik dienu turpina pieņemties svarā par 18 kilogramiem
16:25