Jurijs Čaika bieži brauc uz Grieķiju, kur viņa dēls Artjoms būvē savrupnamu netālu no Afonas, kur atrodas sens pareizticīgo klosteris, lai “garīgi uzlādētos un izprastu dzīves īstās vērtības”, dzīvojot mūku cellē.
Jurijs Čaika bieži brauc uz Grieķiju, kur viņa dēls Artjoms būvē savrupnamu netālu no Afonas, kur atrodas sens pareizticīgo klosteris, lai “garīgi uzlādētos un izprastu dzīves īstās vērtības”, dzīvojot mūku cellē.
Foto – Scanpix

Biznesu apvieno ar bandītismu 2


Viesnīcas “Pomegranate” atklāšanā Artjoms Čaika piedalījās sarkanās lentītes pārgriešanā. Viņa īpašuma tiesības apstiprina firmas dokuments, kur lasāms viņa vārds. Firmas finanšu dokumentus parakstījis Artjoms un Olga Lopatina, otra viesnīcas īpašniece. Viņa ir ģenerālprokurora Jurija Čaikas vietnieka Genadija Lopatina bijusī sieva. Lopatins spējis saglabāt augsto amatu prokuratūrā, lai gan nelegālo kazino lietā vairāki apsūdzētie liecinājuši, ka viņš piesedzis šo “biznesu”.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 26
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
Lasīt citas ziņas

Varētu likties, ka viesnīcas iegādē nav nekā nelikumīga, ja neskaita naudas izcelsmi tās pirkšanai. Desmitiem miljonu dolāru Artjoms un viņa brālis Igors ir sarausuši ciešā saitē ar sava tēva – Krievijas ģenerālprokurora Jurija Čaikas – draugiem un padotajiem. Viņi jau 15 gadus kontrolē legālo un nelegālo uzņēmējdarbību Krievijā, gūstot peļņu, kas ir pietiekama jebkura apjoma ieguldījumiem, secināts Korupcijas apkarošanas fonda veiktajā izmeklēšanā. Minētā grupa apgalvo, ka nodarbojas ar biznesu, taču tas ir bandītisms, reiderisms un rekets, kas iespējams, tikai ņemot kukuļus un izmantojot Ģenerālprokuratūras piesegu. Nekādi nav skaidrs, kur ģenerālprokurora vietnieka šķirtā sieva, kura pēdējos gadus oficiāli nav strādājusi, ņēma miljonus viesnīcas pirkšanai Grieķijā. Korupcijas apkarošanas fonda veiktajā izmeklēšanā atklāts, ka Olga Lopatina ir līdz­īpašniece firmā “Kubaņas cukurs”, kuras birojs atradās Kuščevskas staņicā Krasnodaras novadā, kopā ar divu notiesātu slepkavu sievām. Notiesātie bandīti ir Sergejs Capka un Vjačeslavs Cepovjazs, kuriem piespriests attiecīgi mūža ieslodzījums un 20 gadu cietumsods par īpaši nežēlīgu 12 cilvēku, tajā skaitā četru bērnu, nogalināšanu. Pat daudz pieredzējuši izmeklētāji bija pārsteigti, ka ģenerālprokurora vietnieka sieva, kura tolaik vēl nebija šķīrusies, veidojusi biznesu kopā ar nežēlīgu bandītu radiniecēm. Un tas vēl nav viss – ceturtā firmas “Kubaņas cukurs” līdzdibinātāja bija Nadežda Staroverova, cita Ģenerālprokuratūras augsta ierēdņa Alekseja Staroverova sieva. Staroverovs līdz 2014. gada novembrim vadīja Ģenerālprokuratūras lietu pārvaldi, bet tad tika “uz laiku atstādināts”, jo tā sagadījās, ka tieši viņa savrupnamā Maskavas tuvumā tika atklāta bandītu grupa, kas aplaupījusi un nogalinājusi 14 cilvēkus uz ceļiem. Vairākus gadus par Capku bandas drošību un nesodāmību gādāja Krasnodaras novada prokurors, justīcijas ģenerālis un Krievijas ģenerālprokurora Jurija Čaikas tuvs draugs Leonīds Koržineks, kurš apturēja izmeklēšanu visās pret bandītiem ierosinātajās lietās. Bandītu piesedzējs Koržineks joprojām ir savā amatā, tāpat kā viņa draugs Krievijas ģenerālprokurors.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.