Foto: Anda Krauze, fotografēts salonā-darbnīcā Studija Naturals

Daudz vērtīgu īpašību 1

Linu šķiedrai piemīt lieliskas termoizolācijas spējas, tāpēc, valkājot šādu apģērbu, cilvēks vasaras tveicē jūt par 3–4 grādiem zemāku temperatūru. Savukārt lina spēja uzsūkt mitrumu ļauj apģērba valkātājam justies komfortabli, jo, piemēram, svīstot padušu rajonā neveidojas traipi, audums nelīp pie miesas, āda elpo.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 10
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Ko Ķīna dara ar zinātnieku, kurš patvaļīgi pasaulei atklāja Covid-19 izplatību? 60
Lasīt citas ziņas

Vasarā lins atvēsina, bet ziemā silda. Piemēram, guļot uz šāda materiāla palagiem, mitrums, ko izdala gulētāja organisms, kondensējas un iesūcas audeklā, bet gaisa telpa, kas ir starp šķiedrām, darbojas kā dabisks termoregulators. Gulētājs nav sasvīdis, viņam ir silti. To vērts ņemt vērā un izvēlēties no lina darinātu gultasveļu un naktstērpu.

Linu šķiedrai piemīt antiseptiskas un antibakteriālas īpašības, ko garantē auga sastāvā esošie dabiskas izcelsmes fenolu savienojumi. Tie iedarbojas uz patogēniem mikroorganismiem – sēnītēm un baktērijām, kas parazitē uz cilvēka ādas un var izraisīt ādas slimības, piemēram, ekzēmu. Ieviešot savā garderobē un arī mājas vidē lina izstrādājumus, iespējams sevi pasargāt no šo mikroorganismu vairošanās. Turklāt lins neitralizē kaitīgos toksīnus, ko organisms izdala caur ādu, kliedē sviedru nepatīkamo aromātu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Noteikti jāņem vērā, ka šis materiāls neizraisa alerģiju, tieši pretēji – spēj novērst daudzas alerģiskas reakcijas, it īpaši, ja to cēlonis ir sintētiskie izstrādājumi. Tāpēc lins ieteicams zīdaiņu autiņiem, bērnu apģērbiem un tiem, kuriem jutīga āda.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.